Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Prievidzi videli slona! Po čase sa niekam stratil...
Zdielať na

V Prievidzi videli slona! Po čase sa niekam stratil...

Prievidzskí mestskí policajti riešili kuriózny prípad. Mladý muž, ktorého stretli v meste im tvrdil, že videl slona. Muži zákona po chvíli zistili, že mladík je sfetovaný. Našli pri ňom handru a toluén. Mal pritom obrovské šťastie, že neprišiel o život. Nachádzal sa totiž na skale, na rozhľadni nad mestom.

Slon s malým chobotom

Prievidzskí mestskí policajti stretli mladého muža v týchto miestach. Tvrdil im, že stretol exotické zviera. "Tvrdil policajtom, že v okolí videl slona s malým chobotom, ktorý niečo čudné žral. Hliadke ukázal farebný papier s neznámou látkou, čo malo slúžiť ako potrava pre slona," povedal pre Vít Zajac z Mestskej polície v Prievidzi.

Policajti okamžite vedeli, že s mužom nie je niečo v poriadku. Jediné slony ktoré u tam žijú sú totiž bezpečne zavreté v bojnickej ZOO. "Krátko predtým bol síce v Prievidzi cirkus, no hliadka nečakala, žeby sa z kríkov naozaj vynoril slon," doplnil Zajac.

Muž bol sfetovaný

Len čo sa však na muža lepšie pozreli, pochopili prečo slona videl, bol totiž sfetovaný. "Muž mal pri sebe toluén, ktorý predtým inhaloval, tak bolo jasné, že má vidiny," povedal ďalej Zajac.

Takýto stav je podľa odborníkov mimoriadne nebezpečný. Človek nevie, čo sa s ním deje. Mladík sa pritom nachádzal v lokalite, kde si mohol spôsobiť úraz pádom z výšky. "Každé takéto fetovanie alebo branie akýchkoľvek látok je smrteľné, životu nebezpečné," potvrdil odborník na liečbu drogovo závislých Marián Daubner. Potom ako prestala návyková látka účinkovať, sa mladíkovi stratil slon z dohľadu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy