Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Poslanci sa pustili do rušenia trestnoprávnej imunity
Zdielať na

Poslanci sa pustili do rušenia trestnoprávnej imunity

Slovenskí poslanci diskutovali o zrušení ich vlastnej trestnoprávnej imunity. Diskusia je pekná vec, ale táto trvalo pridlho, pretože vyjadriť sa chceli takmer všetci. Hlasovať sa teda bude až zajtra.

Pašku nebudú disciplinárne stíhať

Mandátový a imunitný parlamentný výbor sa jednomyseľne zhodol na tom, že návrh poslanca Martina Poliačika (SaS) na disciplinárne konanie voči predsedovi národnej rady Pavlovi Paškovi nepodlieha jeho disciplinárnej právomoci, a teda Paška nebude stíhaný. Zhodnotil to po zasadnutí výboru jeho predseda Miroslav Číž (Smer-SD).

Doživotná renta neprešla

Olympijskí medailisti sa doživotnej renty zatiaľ nedočkajú. Parlament  zákon o príspevku za zásluhy v športovej oblasti z dielne poslancov za Most-Híd neschválil.

Poslanci Tibor Bastrnák, Arpád Érsek a Gábor Gál navrhovali, aby úspešní športovci z olympiád, paralympiád, deaflympiád či šachovej olympiády dostávali od štátu finančnú odmenu. Zastavenie ďalšieho rokovania o zákone presadilo 81 poslancov za Smer-SD.

Do druhého čítania ide zákon o regulačnej rade - vďaka nemu by mali mať siedmi jej členovia nárok na zlatý - 140 tisícový padák. Stačí na to pracovať hoci len jeden deň.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy