Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deň otvorených dverí u prezidenta. Nahnevala ho otázka o Čentéšovi
Zdielať na

Deň otvorených dverí u prezidenta. Nahnevala ho otázka o Čentéšovi

Prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ktorý v piatok v Prezidentskom paláci počas dňa otvorených dverí vítal stovky návštevníkov, rozhorčila novinárska otázka týkajúca sa vymenovania Jozefa Čentéša do funkcie generálneho prokurátora. Toho Gašparovič odmieta vymenovať už takmer rok.

Nesprávny čas, nesprávne miesto

"Toto nemá s tým absolútne nič spoločné, toto nie je politická akcia, to je spoločenská akcia, to sem nepatrí," nahneval sa prezident. Nakoniec však zopakoval svoje už známe stanovisko. "Kým nerozhodne Ústavný súd SR, ja vo veci nebudem nič robiť, nie je to moja záležitosť," zdôraznil Gašparovič. "Kým si neuvedomia, že prezident sa nebude podpisovať tam, kde je podozrenie z korupcie, kupovania poslancov, tak si myslím, že nech takéto veci rozhoduje len NR SR bez podpisu prezidenta," doplnil.

Prezident svoj postoj nemení

Do funkcie generálneho prokurátora parlament zvolil Jozefa Čentéša 17. júna 2011. Prezident ho dlhodobo odmieta vymenovať s tým, že čaká na nález Ústavného súdu SR, ktorý má rozhodnúť o sťažnosti Čentéša aj predchádzajúceho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Jozef Čentéš podal sťažnosť na prezidenta za porušovanie jeho práv. Požiadal Ústavný súd o prednostné posúdenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy