Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tomuto macovi sa hory zunovali, vybral sa na juh
Zdielať na

Tomuto macovi sa hory zunovali, vybral sa na juh

Ďalší maco zavítal k ľuďom. O takýchto návštevách vás síce informujeme často, no väčšinou je to z Tatier. Tentokrát sa vybral k domom oveľa nižšie - do dediny Veľké Túrovce neďaleko Šiah. Ide o raritu.

Ľudia sa medveďa báli

Asi 120 kilogramový medveď pokojne pobehoval po dedine. Poriadne prekvapil ľudí v domoch, ale aj okoloidúcich vodičov. A niektorým nebolo všetko jedno. "Bol veľký, myslel som si, že ide ku mne do auta, ale odišiel preč," tvrdí jeden z obyvateľov obce.

Na nohách bola celá dedina spolu s policajtmi. Maco sa ukryl najskôr v záhrade. Tú ľudia obkľúčili a vyčkávali, čo sa bude diať. Odtiaľ putoval do miestneho parku, kde sa zvyknú hrávať deti. Našťastie to bolo skoro ráno a v tom čase tam nikto nebol.

A začala sa naháňačka

Maco chodil po parku hore dole asi dve hodiny. Potom preliezol plot a odišiel preč. Potom ešte po hlavnej ceste utiekol do poľa a tam sa jeho stopy stratili. "Zľakol sa a potom začal špirntovať ako o dušu," s úsmevom dodal jeden zo svedkov.

Ani najstarší obyvatelia obce si na takúto návštevu nepamätajú. Kam ušiel medveď, sa zatiaľ nevie. Dedina ako aj okolité obce sú však stále v pozore spolu s políciou.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Medveď_Veľké Túrovce _južné Slovensko_návšteva_beh_auto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy