Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Liptákov straší medveď! Ničí záhrady a ohrozuje aj ľudí na sídlisku
Zdielať na

Liptákov straší medveď! Ničí záhrady a ohrozuje aj ľudí na sídlisku

V Liptovskom Mikuláši majú skutočne adrenalínový problém. Takmer každý večer sa im do záhradkárskej osady zakráda medveď. Dokonca ho už videli aj na sídlisku Podbreziny, bezprostredne blízko panelákov.

Medveďa láka včelí med

Jeden zo záhradkárov, pán Vladimír, je už zo situácie naozaj zúfalý. Pre vyčíňanie medveďa si včely musel premiestniť na strechu unimobunky. Chlpatý maco totiž porozbíjal už niekoľko úľov a vyhrýzol sladké plásty."Chcem si zachrániť  minimálne tie tri úle, aby som mal med aspoň pre svoju rodinu," hovorí pán Vladimír. "Veľa ľudí sa sem chodilo prechádzať, či venčiť psa, no teraz je ich podstatne menej. Každý sa bojí," dodáva ďalšia záhradníčka.

Poľovníci chcú maca zastreliť

Včelári aj záhradkári z osady museli úle poprenášať na iné miesto a teraz tŕpnu, či si medveď aj tak úle nenájde. Miestni ľudia sa medveďa boja, pretože ten sa prechádza po ich záhradách. Poľovnícky zväz chce požiadať ministerstvo o povolenku na jeho odstrel.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

V Liptovskom Mikuláši sa takmer každý večer do záhradkárskej osady zakráda medveď. Ľudia ho dokonca už videli aj na sídlisku  Podbreziny, bezprostredne blízko panelákov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy