Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Luniku IX hrozí epidémia, čaká sa na zázrak
Zdielať na

Na Luniku IX hrozí epidémia, čaká sa na zázrak

Správca panelákov na Luníku IX musí vyriešiť jeden veľmi vážny problém, ak nechce, aby na hygienickú situáciu, ktorá tam vládne, doplatili ostatní obyvatelia Košíc. Rastúca teplota vzduchu môže spôsobiť, že v tejto oblasti môže vzniknúť zóna karantény. Cez múry zdemolovaných panelákov sa totiž valia ľudské výkaly, po ktorých si tamojší ľudia zvykli aj chodiť. Tento problém už budú musieť riešiť experti na likvidáciu vysoko nebezpečného odpadu.

Záchody sú v havarijnom stave

Smutne slávne sídlisko si vyslúžilo už niekoľko desiatok prívlastkov. So životom v ňom už nie sú spokojní ani miestni obyvatelia. Hygienická situácia sa totiž dramaticky zhoršuje a podľa všetkého tam hrozí nákaza. "My tu žijeme ako opice," sťažujú sa obyvatelia.

Po Luniku IX sa tiahnu žlto-hnedé jazerá ľudských výkalov. Všetko to steká zo zdemolovaných potrubí záchodov."Hádžu do záchodových mís oblečenie, príbory, malé predmety, ktoré to všetko upchávajú," tvrdí BPMK správca Lunika IX Martin Paška. 

Nakáza sa môže šíriť do mesta

A potom si to po svojom riešia tak, že odrežú rúry v pivniciach a splašky stekajú tam. V niektorých prípadoch siahajú až pokolená. V pivniach potom spravia diery, cez ktoré odpad vyteká na ulicu.

Na Luniku IX preto hrozí čo chvíľa žlatačka a ďalšie črevné ochorenia. Všetko sa to potom môže dostať do mesta. "Veľmi jednoducho sa toto ochorenie môže šíriť," myslí si MUDr. Mária Grüllingová. Väčšina obyvateľov je presvedčená o tom, že sa situácia zmení, ak im na sídlisku postavia nové funkčné príbytky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Lunik IX_sídlisko_zachmúrené_ulica_auto_zdevastované

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy