Polojasno
21°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Pekne bude ešte dva dni, potom sa ochladí
Zdielať na

Pekne bude ešte dva dni, potom sa ochladí

Tohtoročný apríl sa skončil na Slovensku s neuveriteľne horúcim počasím a rekordne vysokými teplotami. Takéto počasie na našom území vydrží do štvrtka, potom sa pozvoľna začne ochladzovať.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ochladí sa, bude pršať

S extrémne teplým počasím sa môžeme rozlúčiť. Popoludní sa už dnes môžu vyskytnúť búrky z tepla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 27 až 32 °C, vo štvrtok na 23 až 28 stupňov. V piatok sa prehánky a búrky objavia hlavne na východnom a strednom Slovensku. 

S dažďom treba počítať aj cez víkend. Na viacerých miestach možno očakávať prehánky, občasný dážď, miestami aj búrky. Zase sa o niekoľko stupňov ochladí. Počasie sa výrazne nezlepší ani začiatkom týždňa. Denná teplota vystúpi na 17 až 22 stupňov.

Aký bude máj?

No podľa meteorológa Petra Jurčoviča bude upršaná len prvá polovica mája. Potom sa zase výrazne oteplí a mnohých to bude lákať opäť do prírody. Ďalšie ochladenie podľa meteorológa však môže prísť opäť v júni...

Úmorné horúčavy udreli aj pod Tatrami. Je ale zopár nadšencov, ktorí sa z toho vyslovene tešia. Majú totiž dokonalé podmienky na paraglajding. Takýmto nadšencom je aj reportér TV JOJ Jožo Kubáni.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Žena leží na deke na tráve_opaľovanie_počasie

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy