Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vytiahneme krátke nohavice a aj plavky! Meteorológovia čakajú rekordy
Zdielať na

Vytiahneme krátke nohavice a aj plavky! Meteorológovia čakajú rekordy

Cez víkend nám bude poriadne horúco a nie je vylúčené, že teploty na niektorých miestach Slovenska prekročia 30tky. Meteorológovia hovoria v apríli o 70 ročnom rekorde. Bude to však iba na chvíľu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vedia to aj rastliny

Oteplenie urobí radosť aj pestovateľovi Mariánovi Kupkovi z Hlohovca. Svoje zelené exotické skvosty už presťahoval zo skleníka na terasu. "Táto rastlina má pôvod z Laosu, dendrobioum rastie v Indočíne. Niečo podobné by ste mohli nájsť iba v zahraničí," pýši sa pestovateľ.

To, že tieto rastliny zakvitli môže byť znakom, že nás čaká víkend nejteplejši  za posledných 70 rokov. "Predpokladám, že v sobotu bude 29 stupňov a horúca bude i nedeľa," hovorí meteorológ Peter Jurčovič.

Po 4 dňoch do normálu

Tam, kde je voda vyhrievaná, to bude veru aj na plavky. Počasie praje i poľnohospodárom. "Ošetrujú oziminy, striekajú proti škodcom," tvrdí Marián. Toto extrémne teple počasie by malo trvať tri štyri dni. Potom to pôjde do normálu. "Na severe pod 20 stupňov, na juhu počítame s teplotami od 22 do 23°C," tvrdí meteorológ.

O čosi chladnejšie by malo byť pred troma zmrznutými. "Asi medzi 8 až 10 májom," hovorí Peter Jurčovič. Stabilné 30 tky nás vraj čakajú až v závere mája, dovtedy za nimi môžeme iba cestovať. "30 stupňové horúčavy sú v stredomorí, v Afrike, v Egypte či Tunisku, čiže v celej severnej Afrike," dodal meteorológ.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy