Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Kostol na predaj. Miestni obyvatelia chcú obchod prekaziť
Zdielať na

Kostol na predaj. Miestni obyvatelia chcú obchod prekaziť

7 410 eur je cena, za ktorú si môžete kúpiť kostol v obci Dara na východe Slovenska. Svätostánok je na predaj už dlhší čas a našiel sa mladík, ktorý má o kostol vážny záujem. Miestni obyvatelia mu však chcú obchod prekaziť.

Kostol chcú získať zadarmo obyvatelia vysídlenej obce Dara, pretože sa oň už tridsať rokov starajú. Zrazu sa ale objavil kupec a hrozí, že im kostol vyfúkne pred nosom. Podľa predsedu pozemkového spoločenstva Jaroslava Hirča ide o nejakú srandu.

Koniec srandy

Tá však skončila v momente, kde si prišiel kostol obhliadnuť miestny podnikateľ. "...Tak súkromník a kostol? Už som to minule povedal zo srany, že mám kamoša, hovorím mu - kúp, budeš mať poľovnícku chatu," uviedol Hirča.

Na cirkevné účely

Nový záujemca tvrdí, že ak mu kostol predajú, bude aj naďalej slúžiť na cirkevné účely. "Minimálne investícia 20 tisíc eur do toho, aby to slúžilo na tie účely ako má slúžiť," hovorí záujemca o kostol. Správca kostola však kupcovi neverí ani slovo. "Ja hovorím, že súkromná osoba má v tom iný záujem. Keby som povedal aký, tak by tu bolo ďalších sto záujemcov," tvrdí Hirča.

Miestni obyvatelia sa cítia ukrivdení

Pôvodní obyvatelia obce Dara investujú do kostola už roky peniaze z vlastného vrecka. Teraz sa cítia ukrivdení. Dúfali totiž, že kostol od štátnej firmy získajú bezodplatným prevodom, teda zadarmo. "Kostol je na predaj za 7 410 eur. Bezodplatný prevod nie je možný," uviedla Jana Garvoldtová z Vodohospodárskej výstavby. Predaj kostola má v rukách štátna firma. Ak však vyjde v ústrety podnikateľovi, miestni sú odhodlaní dať celú vec na súd.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy