Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kostol na predaj, stojí menej ako nové auto!
Zdielať na

Kostol na predaj, stojí menej ako nové auto!

Verili by ste tomu, že na Slovensku je možné predať už aj kostol? Tento kuriózny obchod sa rozbehol na východe Slovenska. Kostol je na predaj za 7000 eur, zatiaľ oňho ale za túto cenu nikto nemá záujem.

Kostol za babku

Za túto sumu by ste si mohli kúpiť napríklad dve ojazdené autá alebo garáž. Len pre porovnanie - priemerný jednoizbový byt v Bratislave by ste si kúpili až za 10-násobok ceny tohto kostola. "Kupec sa nenájde určite, vzhľadom na to, že je to kostol. A tuto ešte je aj cintorín," povedal predseda pozemkového spoločenstva Dara Jaroslav Hirča.

Tento kostol je jediným objektom, ktorý pri výstavbe vodnej nádrže Starina nezrovnali so zemou. Staval ho starý otec pána Juraja, ktorý doň chodieval od detstva a dokonca sa v ňom aj ženil.

Kostol patrí štátnej firme, chce ho obec

Teraz je kostol majetkom štátnej firmy. Už v minulosti bol na predaj, avšak nikto ho kúpiť nechcel. "Ani cirkev, ani iný záujemca sa neprihlásil," uviedla hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Jana Garvoldtová.

O kostol teraz bojujú bývalí obyvatelia Dary spolu so starostom obce Stakčín. Lenže 7000 eur na jeho kúpu nemajú. "Dali sme žiadosť o bezodplatný prevod kostola," priblížil starosta Stakčína Ján Kerekanič.

To znamená, že kostol by získali zadarmo. Jeho rekonštrukciu a všetky náklady by si potom hradili sami z rozpočtu obce. Štátna firma ale toto riešenie odmieta, napriek tomu, že ide o jej prebytočný majetok. Obce chce preto písať na ministerstvá financií aj životného prostredia.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy