Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Šibačka bude studená, oteplenie príde až po sviatkoch
Zdielať na

Šibačka bude studená, oteplenie príde až po sviatkoch

Nadchádzajúce Veľkonočné sviatky, ktoré sú spojené aj so školskými prázdninami a pre mnohých predstavujú vytúžený oddych, pekným počasím veru nepotešia. Meteorológovia avizujú ochladzovanie a miestami bude okrem šibačov vodou kropiť aj obloha. Oteplenie príde až po sviatkoch.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Po daždivom štvrtku sa v piatok bude frontálne rozhranie nad naším územím rozpadávať. Cez deň bude podľa meteorológa zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Eugena Lexmanna prevažne polooblačno a len ojedinele sa môžu ešte vyskytnúť prehánky. Teplota vystúpi na 14 až 19 °C, v severných okresoch bude okolo 11 stupňov Celzia.

Víkend bude zamračený

V sobotu cez deň sa cez naše územie presunie frontálny systém v brázde nízkeho tlaku vzduchu. S ním spojené zrážkové pásmo sa od rána do večera presunie zo západného na východné Slovensko. Bude teda prevažne zamračené, časom dážď a maximálna denná teplota na severe od cca 8 °C do 15 °C na juhu.

V nedeľu v tyle spomínanej tlakovej brázdy k nám už bude prúdiť od severu studený vzduch. Ráno bude zmenšená oblačnosť a teplota 4 až -1 °C, v dolinách miestami okolo -3 stupňov. Cez deň však očakávame premenlivú veľkú kopovitú oblačnosť, miestami najmä na severe sa vyskytnú prehánky, od nadmorskej výšky cca 600 m snehové. Bude fúkať silný vietor a maximálna teplota na severe len okolo 4 °C, na juhu do 12 °C.

Šibačka bude uzimená

V pondelok ráno v studenom vzduchu a pri vyjasnení klesne teplota na +2 až -3 stupne, v dolinách a kotlinách miestami až na cca -5 stupňov. Cez deň bude podobne ako v nedeľu premenlivá veľká oblačnosť s lokálnymi prehánkami, a to už od nadmorskej výšky cca 400 m vo forme snehu. Bude naďalej veterno a veľmi chladno. Maximálna denná teplota 5 až 10 stupňov, na severe okolo 3 stupňov. V utorok po sviatkoch sa už začne otepľovať.

Chladné počas naznačil už prvý aprílový deň. Pozrite si reportáž, ako prvý apríl priniesol Slovensku snehovú nádielku.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy