Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Tatry zasnežilo, sneh sa sypal aj na Orave
Zdielať na

VIDEO: Tatry zasnežilo, sneh sa sypal aj na Orave

Vyzerá to tak, že po krásnych dvoch víkendoch nás čaká tentoraz upršané počasie. Studený front spôsobí, že sa ochladí. Život nám bude znepríjemňovať aj silný vietor, ktorý možno očakávať v piatok najmä na západe.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Sever Slovneska zasnežilo

Počas dnešnej noci prišlo ochladenie, na Orave a na Spiši v stredných a vysokých polohách napadol nový sneh. "V Oravskej Lesnej napadlo 15 centimetrov, v Starej Lesnej 12 a v Tatranskej Javorine 13 centimetrov," informoval hovorca SHMÚ Garčár.

Na Štrbskom Plese pribudlo 18 centimetrov, na Lomnickom štíte 22 a na Skalnatom Plese 30 centimetrov nového snehu.

Aký bude víkend?

Na mnohých miestach dnes možno očakávať prehánky alebo občasný dážď, od približne 700 m treba rátať aj so snežením. Najvyššia denná teplota 9 až 14, v severnej polovici Slovenska 4 až 9 st. Pozor, na hrebeňoch hôr bude silno fúkať!

Podobné počasie nás čaká aj v sobotu, pršať by malo ešte výraznejšie, na severe treba rátať aj so snehom. V nedeľu už bude pršať len na severe a východe Slovenska.

Takéto počasie by malo na našom území vydržať až do pondelka, kedy by mohlo vykuknúť aj slnko. Oteplí sa ešte viac v utorok. Podľa meteorológov sa však netreba tešiť - od stredy sú to opäť prehánky.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy