Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
POTVRDENÉ! Ministrom hospodárstva má byť Malatinský
Zdielať na

POTVRDENÉ! Ministrom hospodárstva má byť Malatinský

Novým ministrom hospodárstva sa má stať prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení Tomáš Malatinský. Jeho nomináciu na tento post už potvrdil dezignovaný premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico.

Bývalý šéf JAVYSu Ján Valko sa tak nestane novým ministrom hospodárstva, aj keď to médiá spočiatku avizovali. Predseda Smeru ešte minulý týždeň poznamenal, že táto stolička je stále voľná. S Valkom sa počíta ako s budúcim šéfom SIS.

Nemá ísť o pakt so zamestnávateľmi

"Nejde o koalíciu so zamestnávateľmi," uviedol na margo Malatinského nominácie Fico. Poznamenal, že ide o človeka, ktorý bude zastávať odborné názory Smeru a zároveň bude prínosom pre vládu, keďže má navrhovať postupy pre zlepšenie podnikateľského prostredia.

Štvrtý nestraník

Pôjde tak už o štvrtého nestraníka v novej vláde, na ministerské stoličky okrem neho zasadnú aj nestraníci Tomáš Borec, Miroslav Lajčák a Zuzana Zvolenská. Malatinský sa k svojej novej funkcii zatiaľ nevyjadril. Práve dnes by mal budúci premiér Robert Fico prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi oznámiť definitívne nominácie na ministrov.

V piatok boli známe mená všetkých budúcich ministrov. Okrem jediného, budúceho ministra hospodárstva...

Pozrite sa, ako bude vyzerať nová vláda. Napriek tomu, že mnohé tváre spájali médiá s rôznymi kauzami, opäť do ministerských kresiel zasadnú...

Súvisiace články

Najčítanejšie správy