Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nová slovenská vláda. Niektoré mená sú už známe
Zdielať na

Nová slovenská vláda. Niektoré mená sú už známe

S Veľkou Nocou príde i nová vláda. No podľa slov budúceho premiéra, to zrejme tentoraz hody nebudú a vraj je štát v katastrofálnom stave. Prioritou číslo jedna bude expresne vyriešiť nefungujúci daňový systém. No a kto bude Slovensko ťahať v zlých časoch sa vraj dozvieme najbližší piatok.

Slovenský diplomat Miroslav Lajčák bude novým ministrom zahraničných vecí. Menný zoznam členov vlády má byť známy najbližší piatok. Smer už avizoval, že okrem Lajčáka sú známe mená aj ministra kultúry, vnútra a financií. Ministrom kultúry by mal byť Marek Maďarič, ministrom vnútra Robert Kaliňák a ministrom financií Peter Kažimír.

Čaplovič ministrom školstva

K týmto známym menám pribudli v nedeľu ďalšie. Fico potvrdil, že Dušan Čaplovič bude nominantom Smeru-SD na post ministra školstva. Na otázku, či Martin Glváč povedie rezort spravodlivosti Fico priamo neodpovedal. "Verím, že v prípade ministerstva spravodlivosti bude SR svedkom príjemného prekvapenia," poznamenal Fico. "Nechám sa prekvapiť," reagovala na Ficove vyjadrenie ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Dilema pre ministerstvo práce

Dilemu riešia v smere i pri jenodm z najdôležitejších rezortov - minietsretve práce. Skloňovaný trojlístok  - Ondruš, Richter, Jahnátek - zrejme nie je úplne nereálny. Ministrom zrejme Braňo Ondruš nebude. "Môžem povedať, že vaša informácia je tak na 50 % pravdivá. Trojička vyzerá inak," uviedol Fico. 

Prázdna špajza

Predsedníctvo Smeru ministerské nominácie odobrí v piatok a potom ich uvidí i prezident. Oveľa viac ako obsadenie stoličiek, ale Roberta Fica trápi fakt, že vláda bude musieť držať redukčnú diétu. "V akom katastrofálnom stave odovzdala vláda Ivety Radičovej tento štát. Našťastie je niekedy pán Sulík cenne prostoreký, keď povedal, že je úplne prázdna špajza. Bohužiaľ je to tak, má pravdu," povedal Fico. "V 2006-tom našiel plnú špajzu, to je pravda a prepáčte, neodovzdávam Slovenskú republiku v osem percentnom deficite, ako sme preberali my," reagovala Iveta radičová.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy