Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kto povedie rezort hospodárstva? Valko to byť nemusí
Zdielať na

Kto povedie rezort hospodárstva? Valko to byť nemusí

V Banskej Bystrici sa zišlo predsedníctvo víťaznej strany Smer, aby schválilo nominácie na posty členov novej vlády. Budúci premiér, Robert Fico, už postupne zverejňoval mená kandidátov, a tak sa dnes žiadna personálna senzácia nekonala. Meno budúceho ministra pôdohospodárstva však stále nie je známe...

Povedie hospodárstvo Valko?

"Ján Valko zostáva naším kandidátom na post ministra hospodárstva aj naďalej. Ale v mojej hlave je pripravený alternovať ešte jednu dôležitú úlohu," povedal záhadne na tlačovke Robert Fico. Bližšie túto pozíciu nešpecifikoval.

Víťazná strana už o zložení druhej Ficovej vlády rozhodla a dnešné banskobystrické sedenie teda možno vnímať už iba ako formalitu. Už pár dní po voľbách bolo jasné, že Robert Kaliňák sa vráti na ministerstvo vnútra, Marek Maďarič opäť povedie kultúru a Dušan Čaplovič dostane vytúžený rezort školstva.

Ostatné mená sú jasné

Štátnu kasu bude mať na starosti Peter Kažimír, zdravotníctvo Zuzana Zvolenská, dopravu Ján Počiatek, obranu Martin Glváč, sociálne veci Ján Richter, životné prostredie Peter Žiga a pôdohospodárstvo by mal riadiť Ľubomír Jahnátek.

Šéf Smeru sa veľmi snažil o to, aby diplomaciu znova riadil nestraník Miroslav Lajčák a ďalšieho nestraníka, Tomáša Boreca získal pre dôležitú oblasť spravodlivosti.

Jednofarebná vláda sa v parlamente bude môcť opierať o pohodlnú väčšinu osemdesiatichtroch hlasov a na rozdiel od všetkých svojich predchodkýň nebude musieť míňať energiu na zložité koaličné rokovania.

Takto bude vyzerať nová slovenská vláda. Tieto mená chce Robert Fico predstaviť prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi. 

Ministerstvo Nominant
Ministerstvo vnútraRobert Kaliňák
Ministerstvo obrany Martin Glváč
Ministerstvo financií Peter Kažimír
Ministerstvo dopravyJán Počiatek
Ministerstvo spravodlivostiTomáš Borec
Ministerstvo zahraničných vecíMiroslav Lajčák
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodinyJán Richter
Ministerstvo zdravotníctva Zuzana Zvolenská
Ministerstvo hospodárstva Ján Valko ?
Ministerstvo pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek
Ministerstvo životného prostrediaPeter Žiga
Minister školstvaDušan Čaplovič
Ministerstvo kultúryMarek Maďarič

Zdroj: noviny.sk

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy