Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Víchrica v Banskej Štiavnici! Študentom strhlo strechu
Zdielať na

Víchrica v Banskej Štiavnici! Študentom strhlo strechu

V Banskej Štiavnici musel v stredu zasadať krízový štáb. Oblasťou sa totiž prehnal veľmi silný vietor a narobil poriadnu neplechu. Postŕhal niekoľko striech, medzi nimi aj strechu spojenej strednej školy a to rovno počas vyučovania. Študenti ostali poriadne vydesení.

Hasiči sa popriväzovali lanami

Žiakov aj učiteľov bolo v tomto čase v učebniach približne sto. Okamžite ich evakuovali do bezpečia. Kusy plechov totiž mohli pokojne niekoho zraniť. Poškodenú strechu museli hasiči zhodiť rovno na zem. Išlo pritom o náročný zásah, pretože sa pri pohybe po povale museli priviazať lanami.

V nasledujúcich dňoch bude musieť škola podľa jej riaditeľky improvizovať. Žiaci sa zrejme budú učiť aj v školskej jedálni. Aby zamedzili pršaniu do učební, školu sa chystajú pozakrývať lepenkou a napokon ich čakajú v nasledujúce dni opravy. Škodu zatiaľ nevedela riaditeľka odhadnúť.

Strechy stŕhalo aj neďaleko Štiavnice

O strechu prišli aj v obci Vysoká neďaleko Banskej Štiavnice. Silný vietor strhol časť strechy na kostole. Aj napriek veľkým materiálnym škodám sa, našťastie, nikto nezranil.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy