Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ako tajný sa neuživím, reaguje Sulík na uniknutý záznam
Zdielať na

Ako tajný sa neuživím, reaguje Sulík na uniknutý záznam

Po zverejnených prepisoch esemesiek medzi predsedom SaS Richardom Sulíkom a kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom sa na internete objavili aj videonahrávky ich spoločného stretnutia!

Po esemeskách videonahrávky z Kočnerovho domu

Na stránke sksasanka.tumblr.com ktorá zverejnila prepisy esemesiek medzi bývalým predsedom NR SR Richardom Sulíkom a Mariánom Kočnerom s názvom Sasanka, sa objavili aj videonahrávky ich rozhovorov!

Zostrihané nahrávky pochádzajú z Kočnerovho domu a v debatách sa objavujú viaceré politické témy - voľba generálneho prokurátora, vzťahy s koaličnými partnermi, kritika premiérky Ivety Radičovej, či údajná korupcia v parlamente.

Radičová nemá podľa Sulíka pevný názor

Sulík Kočnerovi prezradil, že pri koaličných diskusiách o zvýšení či nezvýšení DPH premiérka Radičová neustále menila názory. Raz bola za, potom ju Sulík presvedčil, aby nesúhlasila, ale pod tlakom KDH opäť zmenila názor. "Iveta je človek, ktorý nemá pevný názor na veci. Je veľmi taká volatívna," hovorí Sulík, na čo mu kontruje Kočner, že je to vlastne tak, ako keď niekto večer močí na jednu stranu a ráno na druhú.

Poslanec vraj stál 300 000 eur!

V debate medzi Kočnerom a Sulíkom sa objavili aj ich úvahy o tom, že pri opakovanej voľbe generálneho prokurátora (v ktorej šiesti poslanci koalície hlasovali v rozpore s dohodou koaličných strán) prišlo ku korupcii v parlamente. Jeden hlas "poslanca zradcu" mal stáť podľa kuloárnych informácii priamo z NR SR 300 tisíc eur!

Pred necelým mesiacom sa na verejnosť dostali prepisy esemeskovej komunikácie medzi Sulíkom a Kočnerom. Ich pravosť predseda strany Sloboda a solidarita nepoprel. Naopak, priznal, že s Mariánom Kočnerom sa stretával a bol pre neho zdrojom informácií z politického prostredia. Navštívil ho aj v jeho dome v čase, kedy bol už predsedom NR SR. O svojich kontaktoch informoval Sulík aj predsedníčku vlády Ivetu Radičovú a neskôr, podľa vlastných vyjadrení, kontakty s Kočnerom prerušil.

Reakcia Richarda Sulíka

Richard Sulík reagoval na zverejnené videonahrávky na webovej stránke SaS: "Išlo o súkromný rozhovor v dome pána Kočnera a toto video bolo nakrútené ilegálne a bez môjho vedomia. Nekonal som so zlým úmyslom, ale uvedomujem si, že stretávať sa s ním bola veľká chyba. Jedine, o čo mi išlo, bolo zistiť, kto sú zradcovia v koalícii. Pokúšal som sa získať tieto informácie, ale ukázalo sa, že ako tajný agent by som kariéru nespravil. Namiesto toho som sa stal súčasťou vykonštruovaného príbehu."

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy