Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nízke preferencie SDKÚ-DS. Zvažuje Mikloš odchod?
Zdielať na

Nízke preferencie SDKÚ-DS. Zvažuje Mikloš odchod?

V prieskumoch verejnej mienky sa volebné preferencie strany SDKÚ-DS prepadli veľmi nízko. Dokonca až tak, že by podľa nich nemali prekročiť ani strany parlamentu. Ivan Mikloš to síce na ľahkú váhu neberie, no nechcel by ich ani preceňovať. Už samotný fakt, že ministerka Žitňanská chce kandidovať na predsednícku stoličku, je preňho dôkazom, že strana je zdravá...

Preferencií sa nebojí

Preto do volieb ani neuvažuje odstúpiť zo svojej straníckej funkcie. "Ja sa rozhodnem, čo ďalej s mojou politickou budúcnosťou po voľbách, pre mňa je dôležité rozhodnutie voliča, nie prieskumy verejnej mienky," vyhlásil v diskusnej relácii TA3 V politike.

"Strana je zdravá a je jednoducho založená na princípe súťaže," uviedol na fakt, že podpredsedníčka Lucia Žitňanská sa chystá kandidovať na predsednícku stoličku. Pripustil, že každý, kto robí, robí aj chyby. Výhodou "starých" politikov (fyzicky sa Mikloš starý necíti) je, že ich ľudia môžu posudzovať nielen podľa sľubov, ale aj činov.

SDKÚ-DS spravilo zo Slovenska ekonomického tigra

Vyhlásil, že SDKÚ-DS vytiahlo Slovensko z "Mečiarovského marazmu" . Podľa Mikloša práve ich "staré tváre" urobili zo Slovenska, ktoré bolo čiernou dierou Európy, ekonomického tigra. Za nevýhodu nových politikov označil, že sú "mačkou vo vreci".

Podpredseda Smer-SD Peter Kažimír Miklošovi povedal, že si musia priznať istú zodpovednosť za celkovú situáciu na politickej scéne v ostatných mesiacoch. "Slovensko doviedla do tohto bodu rozvratu a chaosu slovenská pravica," Vyhlásil Kažimír. Vnútorný "bratovražedný" boj pravice má podľa neho za následok obrovské znechutenie a pochybnosti o fungovaní politického systému a to vytláča ľudí do ulíc.

Kažimír si myslí, že za tým nie sú len podozrenia z korupčný káuz, ale celková atmosféra aj sociálno-ekonomická situácia. "Toto je proste komplex, ktorý vedie k frustrácii ľudí - vašich voličov," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy