Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Europoslanci vyrazili do Disneylandu, avšak nie dobrovoľne
Zdielať na

Europoslanci vyrazili do Disneylandu, avšak nie dobrovoľne

BRUSEL/PARÍŽ / Europoslanci cestujúci do Štrasburgu skončili namiesto Európskeho parlamentu, v Disneylande. Vyše sto europoslancov, ich asistentov a úradníkov tam poslala pokazená vlaková výhybka v Paríži. A tak namiesto svojich poslaneckých kancelárií obdivovali húsenkové dráhy, kolotoče a iné atrakcie najväčšieho zábavného parku v Paríži.

"Zrazu pozerám a vidím vonku husenkovú dráhu, skontroloval som Google Maps a vidím, že sme v Disneylande," povedal europoslanec Martin Hojsík.

Europoslanci sa hneď stali terčom vtipov a karikatúr ako napríklad Tím Disneyland, Mickey Mouse prichádza do parlamentu, či kočovný cirkus Európskeho parlamentu. Belgická televízna stanica pripomenla, že spoločnosť Walt Disney ako prevádzkovateľ Disneylandu síce práve v tento deň oslavuje sto rokov od svojho založenia, ale presmerovanie vlakov plného europoslancov, s tým nemá nič spoločné.

"Dúfala som, že nás aj pustia von z toho vlaku, ale nanešťastie sa tak nestalo. Takže sme len čakali, kým prešiel rušňovodič z jednej strany na druhú a otočili vlak," povedala vedúca kancelárie Kataríny Roth Neveďalovej Lucia Majeríková.

Vlak mal technické problémy

Po pol hodine medzi kolotočmi a húsenkovou dráhou, tak europoslanecký vlak opustil spoločnosť Mickey Mouse a spätným vchodom sa dostal späť na pôvodnú dráhu.

"Problémom bolo, že vo vlaku sa stále vypínala elektrina a aj zima nám už začínala byť. Všetci sme si mysleli, že vlak je pokazený a ďalej sa už ani nedostaneme," hovoril vedúci kancelárie Miriam Lexmann Igor Merheim-Eyre.

Pravidelná linka zriadená pre presúvajúcich sa europoslancov síce s meškaním, ale napokon do Štrasburgu dorazila. Mnohí poslanci však nestihli otvorenie schôdze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy