Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ivan Korčok: Nezabudnem im, že zo mňa spravili kandidáta vojny
Zdielať na

Ivan Korčok: Nezabudnem im, že zo mňa spravili kandidáta vojny

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Neúspešný kandidát Ivan Korčok sa v nedeľu 7. apríla podvečer postavil pred televízne kamery a priblížil svoje pocity. Prezradil aj to, či sa chce s podporou, ktorú dostal, venovať politike.

​Ivan Korčok poďakoval všetkým voličom, ktorí v sobotu pristúpili k urnám. "Stále opakujem, že je to sviatok demokracie," uviedol. Okrem toho zablahoželal aj víťazovi Petrovi Pellegrinimu. 

​Podľa Korčoka rozhodla neférová kampaň

"Rovnako ako včera, podčiarkujem, že zdá sa, že na Slovensku sa stáva štandardom, že sa vedie kampaň, ktorá porušuje pravidlá, ktorá nerešpektuje zaužívané spôsoby," tvrdí Ivan Korčok. Ako rozhodujúcu považuje aj mobilizáciu, v ktorej bol podľa jeho slov vykresľovaný ako "kandidát vojny".

​Porazený kandidát za úspech považuje vyzbieranie oslovenie širokého spektra voličov. "V tých milión dvestopäťdesiat tisíc hlasoch sú jednoznačne voliči, či už kresťanskí, konzervatívni, liberálni, progresívni, skrátka naprieč našou spoločnosťou," povedal.

Sklamaným voličov odkazuje, aby nevešali hlavu. "Toto nie je obraz celej spoločnosti. Treba rešpektovať výsledok, ale netreba ani vešať hlavy, ani plecia. Posledné, čo by sa malo stať je nejaká apatia, ktorá by tu mala mala nastať."  Odkázal, že fakt, že z neho spravili kandidáta vojny nikdy nezabudne. Podľa jeho slov nejde o vyhrážanie, ale opisuje to jeho aktuálne emócie. 

Tvrdí, že nemá plán B

Ďalšie ambície v politickej kariére neprezradil. Podľa Korčoka si potrebuje dať prestávku. "Tak, ako som to urobil po odchode z ministerskej stoličky, tak, ako som zareagoval vtedy na ponuku ísť do parlamentnej politiky, a tak, ako som sa rozhodol kandidovať na prezidenta, beriem si čas. Keď ten čas uplynie, tak slovenská verejnosť sa to dozvie," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy