Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
GALÉRIA: Sklamaný a rozčarovaný. Takto to vyzeralo vo volebnej centrále Ivana Korčoka
Zdielať na

GALÉRIA: Sklamaný a rozčarovaný. Takto to vyzeralo vo volebnej centrále Ivana Korčoka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ivan Korčok priznal porážku v druhom kole prezidentských volieb. Z výsledku je sklamaný a rozčarovaný, no rešpektuje ho. Svojmu protikandidátovi Petrovi Pellegrinimu pogratuloval.

"Odchádzam s tým, že som sklamaný, nie som zlomený. To vás chcem ubezpečiť. Želám Slovensku prezidenta SR, ktorý naplní to, čo je napísané v Ústave SR, aj nezávislosť, aj konať bez príkazov a podľa vlastného presvedčenia," uviedol.

Pellegrinimu zablahoželal. Výsledok podľa neho ukázal, že na Slovensku možno voľby vyhrať aj netransparentnou kampaňou. "Ale dá sa to vyhrať aj tak, že z toho druhého, aby som bol presný - zo mňa, urobíte kandidáta vojny," skonštatoval.

Korčok zároveň ocenil všetkých občanov, ktorí sa zúčastnili na voľbách. Poukázal na to, že účasť bola vysoká. Poďakoval ľuďom, ktorí mu v nich prejavili dôveru. Vďaku vyjadril i politickým stranám, ktoré ho podporili. Ocenil aj svoj tím. Za podporu poďakoval tiež rodine.

Tohtoročný súboj o Prezidentský palác podľa neho rozhodol okrem iného aj strach. Poukázal na šírenie strachu a nenávisti počas kampane. Avizoval, že jeho kampaň a možné chyby budú analyzovať. Za svojimi kampaňovými témami si podľa vlastných slov stojí.

Centrála Ivana Korčoka sa pomaly vyprázdňuje. Jeho priaznivci ho ocenili dlhým potleskom. Vystúpil aj spevák Adonxs. Korčok išiel pozdraviť aj svojich priaznivcov nachádzajúcich sa pred centrálou počas celej volebnej noci.

Takto to vyzeralo vo volebnej centrále Ivana Korčoka po prehre:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy