Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opozícia kritizuje vládu za výjazdové rokovania v maďarských obciach
Zdielať na

Opozícia kritizuje vládu za výjazdové rokovania v maďarských obciach

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičné hnutie Slovensko vyzvalo občanov maďarskej národnosti, aby sa nenechali kúpiť slovenskou vládou. Spolu s opozičnými stranami Sloboda a Solidarita (SaS) a KDH kritizujú výjazdové rokovanie vlády v maďarských obciach. Snahou je podľa nich osloviť Maďarov žijúcich na Slovensku a získať od nich hlasy pre Petra Pellegriniho (Hlas-SD) v druhom kole prezidentských volieb.

"Pellegrini si pred voľbami kupuje maďarských politikov a prostredníctvom nich si chce kúpiť ich voličov. Verím, že voliči si pamätajú, ako sa správal Smer k ich komunite v minulosti, a kúpiť sa nedajú," zdôraznil líder hnutia Slovensko Igor Matovič. Hnutie poukázalo na to, že doteraz boli voliči maďarskej národnosti Robertovi Ficovi (Smer-SD) a Pellegrinimu ukradnutí.

​Vláda podľa neho takisto nemá v programovom vyhlásení ani jeden záväzok voči Maďarom žijúcim na Slovensku. "Pre zákon Roberta Fica prišlo 4 500 Maďarov na Slovensku o štátne občianstvo, vyhnali zo Slovenska študentku Hedvigu Malinovú, ktorá bola zbitá a strana Smer ju zneužila na štvavú kampaň proti Maďarom na Slovensku," uviedol poslanec Národnej rady SR Gábor Grendel (Slovensko, KÚ, Za ľudí).

​SaS poznamenala, že stredajšie výjazdové rokovanie vlády je len politickou fraškou. Súčasná vláda sa podľa nej zaujíma o regióny iba pred voľbami. "Dnešný účel je len jediný, a to osloviť maďarskú komunitu a získať od nich hlasy pre Petra Pellegriniho. Po prezidentských voľbách zase na menšiny a na pomoc regiónom zabudnú," zhodnotil predseda SaS Branislav Gröhling.

Predseda KDH Milan Majerský podčiarkol, že rapídna podpora od Fica iba pre okresy Dunajská Streda a Galanta je výmenou za podporu Pellegriniho v prezidentských voľbách od Aliancie. "Pellegrini, prestaňte s kupovaním voličov na juhu Slovenska a začnite sa konečne zaujímať aj o ľudí na Spiši, Orave, Liptove alebo na východe," podotkol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy