Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Novým predsedom strany SaS sa stal Branislav Gröhling
Zdielať na

Novým predsedom strany SaS sa stal Branislav Gröhling

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Snem opozičnej strany SaS rozhodol o novom predsedovi, ktorým po novom bude Branislav Gröhling. Richarda Sulíka vystriedal po 15 rokoch.

Zmenu oznámili na tlačovej konferencii v sobotu 16. marca. Do funkcie okrem neho kandidoval aj Igor Prieložný. Pre Gröhlinga bude vraj predsedníctvo výzvou. Zároveň odchádzajúcemu predsedovi Richardovi Sulíkovi poďakoval za prácu a predstavil svoje vízie. Spájať ľudí a rast strany aj v prieskumoch. Nový predseda v prejave vymenoval aktivity strany. "Našim úhlavným nepriateľom je Robert Fico," uviedol v prejave Branislav Branislav Gröhling. 

​Predchádzajúci líder strany Richard Sulík vyjadril plnú podporu svojmu nástupcovi. Skonštatoval, že SaS nie je strana, ktorá by zmenou predsedu zanikla a aktuálne vidí najlepší čas na generačnú obmenu jej vedenia.

Avizoval tiež, že bude kandidovať aj v najbližších voľbách do Národnej rady SR. SaS schválila na kongrese aj zmenu stanov, z ktorej vyplýva vytvorenie funkcie čestného predsedu. Členovia kongresu ju podporili 93 percentami hlasov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy