Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Taraba: Na mieste nálezu tela Bielorusky bol medveď s krvavou papuľou
Zdielať na

Taraba: Na mieste nálezu tela Bielorusky bol medveď s krvavou papuľou

Zdroj: FB - Tomáš Taraba

DEMÄNOVSKÁ DOLINA / V piatok (15.3.) došlo v Nízkych Tatrách k tragédii. Medveď naháňal dve osoby, muža našli bez zranení a ženu mŕtvu. Na mieste nálezu tela mŕtvej 31-ročnej Bielorusky bol 200-kilový medveď s krvavou papuľou. Informáciu v sobotu vo videu na sociálnej sieti zverejnil minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).

Taraba dodal, že aktuálne preverujú, či nejde o jedinca, ktorý pred časom obťažoval ľudí na Táloch. Predchádzajúce vedenie rezortu ho podľa Tarabu dalo premiestniť do hlbšej prírody, aby ho zachránilo. Udalosť, ktorá sa v piatok (15. 3.) stala, označil minister za zbytočnú tragédiu.

"V prípade, ak politici v Bruseli odkážu Slovákom, že životy našich ľudí ich nezaujímajú, na aprílovú schôdzu prídeme s ústavným návrhom zákona, ktorý jasne stanoví odstrely v extravilánoch. Napríklad v oblasti širších lokalít pri turistických centrách, chodníkoch a v extravilánoch pri mestách a obciach," povedal.

Telo zosnulej mali nájsť v strmom teréne

Uviedol, že slovenské ministerstvo životného prostredia (MŽP) spoločne s Rumunskom predloží na marcové rokovanie Rady ministrov životného prostredia Európskej únie (EÚ) návrh na preklasifikovanie medveďa do nižšej kategórie.

​Podľa informácií od horských záchranárov našli telo pod skalným prahom v strmom teréne. Medveď sa nachádzal v blízkosti. Odplašili ho výstrelom zo zbrane policajta, krikom a za pomoci služobného psa. V súvislosti s udalosťou začala polícia trestné stíhanie za prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy