Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Andrej Danko kritizuje vládu: Treba vždy v politike jedno rozprávať a tak aj konať
Zdielať na

Andrej Danko kritizuje vládu: Treba vždy v politike jedno rozprávať a tak aj konať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Harmóniu v koalícii narušil predseda SNS Andrej Danko. Nepáčilo sa mu, že Robert Fico jedno hovorí doma a druhé v Bruseli.

Predseda strany SNS v Hospodárskych novinách vyjadril obavy o životnosť čerstvo narodeného politického zoskupenia. Strane Hlas-SD skritizoval dvojicu ministrov a strane SMER-SD predsedu. Súčasný predseda vlády si od najmenšieho koaličného partnera vyslúžil kritiku za účinkovanie na stretnutí európskych lídrov. Robert Fico sa pred voľbami vyjadril, že vojenskú pomoc Ukrajine ďalej podporovať nebude. Nakoniec podpísal závery, ktoré sľubujú poskytnutie vojenskej pomoci a dokonca jej zrýchlenie. 

"Treba vždy v politike jedno rozprávať a tak aj konať. Sami vidíte v texte vojenskú podporu, pritom jasne komunikoval, že vojenskú pomoc odmietame. To bolo pre mňa prekvapivé,“ priznal Andrej Danko. Nerozumel ani počínaniu dvojice ministrov zo strany Hlas-SD. Konkrétne ministerky zdravotníctva, ktorá avizovala snahu navýšiť očkovanie proti Covidu-19 a výhrady mal aj k ministrovi školstva. Previnil sa tým, že nezdieľal obavy Andreja Danka z pôsobenia mimovládnych organizácií. 

"Ak pani ministerka Dolinková bude rozprávať o povinnom očkovaní a pán Drucker o tom, že mimovládky na školách nie sú problém, neviem ako dlho môže táto vláda vydržať," reagoval ďalej na udalosti predseda strany SNS. Podľa Tkačenka treba pôvod sporu hľadať v tom, že koalícia pod vedením Roberta Fica podcenila čas na hľadanie spoločných programových prienikov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy