Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Igor Matovič sa odmieta ospravedlniť Ľubošovi Blahovi za kauzu "o mydlení barana"
Zdielať na

Igor Matovič sa odmieta ospravedlniť Ľubošovi Blahovi za kauzu "o mydlení barana"

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / A to napriek tomu, že o tom rozhodol súd ešte na jar. Celú kauzu pritom pripomenul sám Matovič svojou reakciou na podpredsedu parlamentu Blahu, ktorý sa rozhodol v kancelárii zvesiť portrét prezidentky Zuzany Čaputovej. Podpredseda Smeru očakáva, že na Matoviča pošlú exekútora.

Igor Matovič na počin Blahu zareagoval zdieľaním obrázku, ktorá pripomína slovnú prestrelku spred troch rokov a tá skončila až na súde. "Vaša manželka je iba bielou kobylou, prepáčte, ak som použil slovo biely kôň," povedal Ľuboš Blaha (Smer-SD), poslanec NR SR. "Bolo by morálne, keby som po Slovensku šíril Blaha mydlil barana?," poznamenal Igor Matovič (Hnutie Slovensko), vtedajší premiér SR.

Predseda Slovenska, ako sa Matovičovo hnutie po novom volá, svojim výrokom pripomenul už legendárnu reportáž kolegov z Krimi. Matovič bol v čase hádky s Blahom premiér a nevzťahovala sa naňho imunita za slová, ktoré odznejú v pléne. Súd rozhodol, že sa za slová o mydlení barana musí v rovnakom pléne ospravedlniť. Líder hnutia prišiel najmä z jeho úst s nečakaným argumentom.

Hovorí, že rozhodnutie súdu je nevykonateľné, pretože poslanec sa môže vyjadrovať len k zákonom, o ktorých sa rokuje. "Zákon a rokovací poriadok to vyslovene zakazuje. Nikde nenájdete, že poslanec si môže hovoriť čo chce. Dupľom čítať nejaké ospravedlnenie," dodal Matovič.

"To je nezmysel, pretože on môže využiť svoje slovo v rozprave a mohol to urobiť veľakrát. Keďže súd takto rozhodol, to je súdne rozhodnutie, tak súd mu presne toto odkáže a dá mu pokutu a exekúciu," doplnil Blaha. Igor Matovič ani neľutuje, že spor s Ľubošom Blahom opäť vytiahol na svetlo sveta. "Ja si myslím, že takéto slávne momenty histórie si treba pripomínať," dodal na záver Matovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy