Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dozvuky virálnej politickej potýčky: Matovič podal na Kaliňáka trestné oznámenie
Zdielať na

Dozvuky virálnej politickej potýčky: Matovič podal na Kaliňáka trestné oznámenie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Potýčka medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňakom, ktorá obletela internet, má pokračovanie. Igor Matovič v piatok 22. septembra na tlačovej besede oznámil, že na bývalého ministra vnútra podáva trestné oznámenie.

Tlačová beseda sa odohrala pred bránou Generálnej prokuratúry. ​Líder hnutia OĽaNO informoval, že právnici identifikovali 4 ľudí, ktorí sa mali dopustiť trestných činov. Igor Matovič sa vraj rozhodol podať trestné oznámenie na podnet elitných právnikov, ktorý ho s ponukou kontaktovali: "Slovensko má jedinečnú príležitosť zavrieť slovenského Al Capone do basy, tak som neodolal pokušeniu a chcem pomôcť v očiste."

Robert Kaliňák podľa spomínaných právnikov spáchal minimálne tri trestné činy, konkrétne trestný čin lúpeže, trestný čin poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve s ostatnými ľuďmi a trestný čin útoku na verejného činiteľa. Doplnil, že výmera trestu za vymenované skutočnosti je od sedem do dvanásť rokov. 

Aj Robert Kaliňák podal na Matoviča trestné oznámenie pre porušovanie verejného poriadku. Podľa Kaliňáka ide iba o pokus bývalého premiéra - chrániť sa. A trvá na tom, že Matovič útočil ako prvý. "Všetci sme sa mu pokúšali zabrániť ďalšiemu páchaniu protiprávnej činnosti. Bolo to plánované atakovanie toho mítingu, a to z toho robí veľký problém," reagoval Robert Kaliňák.

Predseda hnutia OĽaNO iba potrebuje získať body do volieb, myslí si politológ Miroslav Řádek. Dodal ale, že kandidát strany Smer Richard Glück môže mať naozaj problém s políciou. "Vie, ako rýchlo slovenské súdu rozhodujú. Ja si myslím, že je to iba predvolebný kalkul Igora Matoviča. Je zúfalý, tých žiadaných 7 percent sa mu nedarí dosiahnuť. On jednoducho minulý týždeň výraznejšie nahral Smeru," povedal. 

Slovenské súdy tak budú mať na stole ďalšie politické spisy. Pretože trestné oznámenie už napríklad podala prezidentka Zuzana Čaputová na Roberta Fica, Robert Kaliňák na Igora Matoviča a teraz Igor Matovič na Roberta Kaliňáka a ďalších.

Celú tlačovú konferenciu Igora Matoviča nájdete TU.

Incident sa odohral v stredu 13. septembra pred úradom vlády, keď Igor Matovič narušil priebeh tlačovej konferencie strany Smer, čo vyprovokovalo Roberta Kaliňáka. Potýčku zachytila kamera vo vnútri auta Igora Matoviča a aj kamery novinárov.

Virálne video politickej potýčky obletelo internet: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy