Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Smrteľná nehoda: Mladá vodička narazila do piliera mosta, náraz neprežila
Zdielať na

Smrteľná nehoda: Mladá vodička narazila do piliera mosta, náraz neprežila

NITRA / ZLATÉ MORAVCE / Na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami narazila mladá žena do piliera mosta. Nehodu, žiaľ, neprežila. Išlo o 21-ročnú vodičku.

Vodička, prešla do protismeru a vrazila do piliera mosta. "Prešlo plynule bez brzdenia do protismeru," potvrdil súdny znalec z odboru dopravy  Jozef Veverka. Po silnom náraze do betónového piliera zostalo auto totálne zdemolované. Okoloidúci vodiči, zastavili a snažili sa mladej žene pomôcť. Vo vozidle bola zakliesnená. "Vo vozidle bola jedna osoba, ktorá nejavila známky života," uviedol  Juraj Pilka, veliteľ zásahu HaZZ Nitra.

Okrem polície na mieste stopy dokumentoval aj znalec z odboru dopravy. Podľa jeho slov úsek, v ktorom sa nehoda stala nie je ničím nebezpečný. Prečo došlo k nárazu si nevie vysvetliť. "Bez brzdných stop, bez šmykových stôp, v plnej rýchlosti," dodal.

Rýchlosť zrejme problémom nebola

Podľa informácií televízie JOJ sa tachometer vo vozidle zasekol na 130 km rýchlosti. Rýchlosť však príčinou tejto zrážky pravdepodobne nebude. "Pretože, tou rýchlosťou by bezpečne prešla, keby nevybočila do protismeru. To konanie vodičky sa technicky nedá vysvetliť," vysvetlil znalec. "Miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania dopravnej polície v Nitre," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Je možné, že sa pod nehodu podpísala aj nepozornosť. Všetko je v štádiu vyšetrovania dopravnej polície. Auto, ktorá Laura riadila mala požičané od priateľa. Pochádzala z Nitry, podľa známych milovala zvieratá, ale hlavne kone čomu sa vo voľnom čase aj venovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy