Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
O medveďoch hovoria už aj politici. Vytvára sa protimedvedia koalícia?
Zdielať na

O medveďoch hovoria už aj politici. Vytvára sa protimedvedia koalícia?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ešte pred sobotňajšími útokmi si k téme odstrelu medveďov zorganizovala tlačovú konferenciu strana Hlas. Pridala sa k ďalším stranám, ktoré najmä prostredníctvom sociálnych sieti volajú po regulácii šelmy. Vytvára sa tak protimedvedia koalícia, no nie je pravdepodobné, že medvede budú predvolebnou témou politikov až do volieb.

Tak ako medvede láka potrava, tá emocionálna potrava, najmä pred voľbami, láka politikov. "Musíme sa báť o životy našich detí," vyjadril sa nezaradený poslanec Miroslav Suja (Republika). K predstaviteľom SNS, Smeru či Republiky sa pridal aj šéf Hlasu. "Iným spôsobom ako reguláciou to nepôjde. Tieto odstrely treba, samozrejme, za čo najvýhodnejšie ceny odpredať tým, čo chcú poľovať na medveďa," vyjadril sa Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD. "Keď sa ľudia boja, na to politici veľmi dobre reagujú," dodal politológ Radoslav Štefančík.

Pellegrini ale odmieta, že by išlo o začiatok medvedej koalície a nejde ani o politiku. "Z domu na Králikoch už nechodím do lesa so psom, lebo blízko nášho domu sa objavuje medveď," opísal Pellegrini."Potrebujeme systémové riešenia, nie podliehať populistickým snahám o vytĺčenie politického kapitálu," vyjadril sa europoslanec Michal Wiezik (PS). "Každý deň sa dozvedáme informáciu o nejakom novom mackovi, ktorý zaútočil," dodal Štefančík.


Niekedy sa útočí naopak na Macka

Tak, ako to predviedol šéf národniarov Andrej Danko v rozhovore pre portál Postoj. "By sa radi povozili na ruskom medveďovi a ruské medvede vytvárajú protimackovskú koalíciu," vyjadril sa generál vo výslužbe Pavel Macko. Medvede by nemali byť témou až do predčasných volieb. "Koncom augusta zalezú a vrátia sa témy ako drahé potraviny," dodal politológ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy