Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mimoriadna schôdza o odvolávaní Kollára sa nezačala. Ešte príde jeden pokus
Zdielať na

Mimoriadna schôdza o odvolávaní Kollára sa nezačala. Ešte príde jeden pokus

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prekvapenie sa dnes nekonalo a tak sa mimoriadna schôdza parlamentu o odvolávaní Borisa Kollára ani nezačala. Chýbali poslanci Smeru aj extrémisti. V pléne neboli ani všetci poslanci Sasky, či OĽaNO a tak boli počty jednoznačné. To znamená, že príde ešte jeden pokus a ak sa nenazbiera dosť poslancov, diskutovať o fackách sa v pléne nebude.

Pokusom otvoriť mimoriadnu schôdzu predchádzal pokus Borisa Kollára ospravedlniť sa, čo bola podmienka Igora Matoviča, aby OĽaNO nehlasovalo v prípade otvorenia schôbrois dze za jeho odvolanie. No a zdá, že to zafungovalo. "Myslíte, že mne je to príjemné sa tu pred vami vyzliekať do naha a o tomto rozprávať a bude to pozerať môj syn. Chcel by som sa ospravedlniť mojim synom aj všetkým ženám, ktorých sa to nejako dotýka, ale hlavne sa chcem ospravedlniť mojim všetkým deťom," uviedol predseda NR SR Boris Kollár.

"Síce kostrbato, ale sa ženám ospravedlňuje, že sa snažil vysvetliť, že to nemyslel tak, moje dve požiadavky splnil," poznamenal Igor Matovič, predseda strany OĽaNO. K hlasovaniu ale zrejme ani nepríde, keďže oba pokusy otvoriť mimoriadnu schôdzu skončili rovnako.

Samozrejme na rad prišlo i rátanie neprítomných - keďže o neotvorení schôdze v závere rozhodlo 5 chýbajúcich poslancov. Ďalší pokus poslancov čaká zajtra o deviatej ráno je ale len málo pravdepodobné, že by sa počty zásadne zmenili a poslanci sa náhle vrátili zo zahraničia či východného lLovenska. A tak po zajtrajšku bude zrejme táto téma uzavretá

Súvisiace články

Najčítanejšie správy