Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prestrelka o armádu medzi Robertom Ficom a Jaroslavom Naďom. Názory sa líšia
Zdielať na

Prestrelka o armádu medzi Robertom Ficom a Jaroslavom Naďom. Názory sa líšia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico dlhodobo opakuje, že naša vojenská pomoc Ukrajine spôsobila nebojaschopnosť vlastnej armády. Ministerstvo obrany teraz na popud poslancov zverejnilo siahodlhý zoznam toho, čo sa za lacný peniaz rozpredalo alebo darovalo za vlád Roberta Fica. Exminister obrany Jaroslav Naď hovorí o vážnych podozreniach z tunelovania Ozbrojených síl. Nové vedenie rezortu hovorí o nedomyslených krokoch, ktoré si vyžadujú značné investície. Fico reaguje ironicky.

​Fico chcel pretlačiť v parlamente, aby ministerstvo obrany zverejnilo, čo všetko sme poslali na Ukrajinu. Dopadlo to inak. Poslanci schválili protinávrh exministra Naďa, aby sa zhrnulo, ako na obrane bačovali Ficovi ministri.

Z hlasovania poslancov vzniklo jednostranové uznesenie, na základe ktorého ministerstvo obrany vypracovalo správu, ktorá má 100 strán. Samozrejme, v siahodlhom zozname nájdeme očividne prebytočné položky ako vyslúžilých služobných psov Chána a Roka, no sú tam aj iné položky.

"Môžeme v súčasnosti povedať, že išlo o nesprávne hodnotenie, ktoré malo za následok zbavovanie sa hodnoty, ktorá teraz chýba," povedal Martin Sklenár, minister obrany SR. "Je to obrovský rozdiel v tom, že Smer-SDD má postoj, že darovaním armády totálne oslabil obranyschopnosť slovenskej armády," vyjadril sa Robert Fico, predseda strany Smer-SSD.

Následne už Fico reagoval ironicky. "Áno, ja som zruinoval slovenskú armádu. Zverejnite správu. Slovenská armáda nič nemá."

Dôležitejšie ako hádky politikov je, ako na tom je slovenská armáda. "Slovenská armáda neexistuje, lebo nemajú čím bojovať," uviedol Robert Fico.

"Vidíte, posledný rok sme išli hore, čo sa týka materiálov, výzbroje, výstroja," dodal Jaroslav Naď. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy