Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Remišová pri sťahovaní rezortu do iných priestorov sľubovala, že sa tým ušetrí. Zatiaľ to tak ale nevyzerá
Zdielať na

Remišová pri sťahovaní rezortu do iných priestorov sľubovala, že sa tým ušetrí. Zatiaľ to tak ale nevyzerá

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Sedem pohoviek za viac ako 31-tisíc eur alebo kvetináč za 120 eur – vybavenie nového sídla ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Napriek tomu, že Veronika Remišová pri sťahovaní rezortu do iných priestorov sľubovala, že sa tak ušetrí a ona sama bude hospodáriť efektívne, zatiaľ to tak nevyzerá.

"My v čase krízy – 14-tisíc stôl, 8-tisíc sedačka. Gratulujem," vyhlásil podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši. Informácie o luxusnom vybavení nového sídla ministerstva investícií, ktoré je teraz na Pribinovej ulici, vytiahla strana Hlas na tlačovke v stredu 8. marca. Ešte v ten istý deň sa štáb TV JOJ pýtal na tieto nákupy samotnej šéfky rezortu. "Určite to nie je dizajnový nábytok a určite nejdeme v šľapajach Hlasu, kde na IT projektoch zmizli desiatky miliónov eur," odpovedala poverená riadením MIRRI SR Veronika Remišová.

Keď sa štáb opýtal, či je v jej kancelárii nábytok za 22-tisíc eur, tak povedala: "Prídem na ministerstvo a dám vám informácie, ak dovolíte." No po dvoch dňoch, čo sa štáb snažil dostať informácie o zakúpenom nábytku, ktorý by mal byť v kancelárii ministerky Veroniky Remišovej, dostali sme iba takúto odpoveď: "Na predvolebnej kampani strany Hlas sa nebudeme zúčastňovať. Presťahovaním MIRRI SR na jednu adresu šetríme na nájme a vybavení inventárom oproti stavu za vlády Petra Pellegriniho milióny eur, ktoré sa môžu použiť napríklad na podporu zdravotníctva či školstva."

Keď sa ministerstvo investícií sťahovalo práve do budovy na Pribinovej ulici, Veronika Remišová povedala, že takto rezort ušetrí viac ako 7 miliónov eur počas 10 rokov. Či ale možno hovoriť o šetrení, posúďte sami. Sedem pohoviek za takmer 31 135 eur, päť konferenčných stolov za 34 144 eur alebo kvetináč za 120 eur. "Aby pani Remišová vyvrátila tieto podozrenia, ktoré sú, mala otvoriť svoju kanceláriu pre absolútne všetkých a povedať – tu je moja 8-tisícová sedačka tu je môj 14-tisícový stôl," navrhol Martin Dorčák z tlačového odboru strany Hlas-SD.

A aj doprava nábytku priamo na ministerstvo bola podľa centrálneho registra zmlúv nákladná. Firma si za ňu naúčtovala 23 715 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy