Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
György Gyimesi: Ak bude môj hlas rozhodujúci, tak zahlasujem za odvolanie Richarda Sulíka
Zdielať na

György Gyimesi: Ak bude môj hlas rozhodujúci, tak zahlasujem za odvolanie Richarda Sulíka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda sa stále otriasa v základoch. Kým koaličné strany Za ľudí a Sme rodina jasne vyjadrili podporu Richardovi Sulíkovi, v klube OĽaNO to vrie. Sporným zostáva poslanec György Giymesi. Akoby rozdelil stranu Igora Matoviča na dve protiskupiny. V spore sú aj pre odvolávanie Sulíka, aj v prelomení veta balíčka pomoci.

"Ak bude môj hlas rozhodujúci, tak zahlasujem za odvolanie Richarda Sulíka. Poškodil občanov Slovenskej republiky a podviedol Slovnaft aj svojho premiéra," tvrdí poslanec György Gyimesi.

Poslanec Giymesi sa odvoláva na slová Igora Matoviča s tým, že si uvedomuje, čo hlasovanie za odvolanie koaličného ministra môže spôsobiť. Pripustil však aj to, že sa hlasovania nezúčastní, alebo sa po odporúčaniach predsedu parlamentu zdrží. "S najväčšou pravdepodobnosťou Richard Sulík ostane ministrom. SaS ostane v koalícii," dodáva György Gyimesi.

V klube OĽaNO vládnu tvrdé rozpory. Juraj Krúpa tvdí, že pán Giymesi musí niesť za svoje konanie následky. Dve žlté karty pre Giymesiho sú teda stále v hre. "Ak mi navrhnú žltú kartu, ja navrhnem udeliť dúhovú kartu poslancovi Stančíkovi," vyjadril sa Gyimesi. 

Problémom sú stále aj koaličné rady. SaS si trvá na postoji. Jana Cigániková priznala, že doteraz boli veľmi búrlivé a invektívne. Prekáža im aj spôsob preplatenia platov učiteľov. Strana Za ľudí je jednoznačne za zvýšenie daní za alkohol, hazard a tabak. Nie však týmto spôsobom.

Už zajtra zasadne klub OĽaNO. Okrem poslanca Giymesiho bude riešiť aj balíček pomoci, o ktorom sa bude už v utorok, po vete prezidentky, opäť rokovať v parlamente. Aj tu panujú rôznorodé postoje politikov.

Súvisiace články