Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zelené energie aj elektromobilita: Prezidentka v Ríme otvorila biznis fórum, kde sa predstavili slovenskí podnikatelia
Zdielať na

Zelené energie aj elektromobilita: Prezidentka v Ríme otvorila biznis fórum, kde sa predstavili slovenskí podnikatelia

Google News Button Sledovať správy

TALIANSKO / Vojna na Ukrajine s najväčšou pravdepodobnosťou urýchli prechod na takzvanú zelenú ekonomiku, diverzifikáciu zdrojov a vo veľkej miere okreše globalizáciu. Trendy smerujú k využívaniu domácich a európskych zdrojov. Aj to sú témy fóra, ktoré v Ríme otvorila prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezidentka otvorila vo štvrtok, 21. apríla, v Ríme biznis fórum, kde sa predstavili slovenskí podnikatelia, ktorí sa orientujú najmä na prechod na takzvanú zelenú ekonomiku. Pod to spadajú rôzne ekologické projekty, udržateľné a obnoviteľné zdroje, ale aj najnovšie technológie. Podľa odborníkov je u nás budúcnosť najmä vo fotovoltaike, veterných elektrárňach, ale aj termálnych prameňoch.

Prezidentka hovorila aj o tom, že Slovensko je automobilová veľmoc, čo znamená, že na hlavu vyrábame najväčší počet áut na svete. Práve preto by sme sa mali zamerať aj na výrobu áut, ktoré sú na elektrické batérie a takisto aj na výrobu nabíjacích staníc. Budúcnosť vidí aj v ekologických stavbách a zatepľovaní budov.

Je veľký fanúšik Slovenska a odo dneška ho s našou krajinou spája ešte čosi navyše. Bývalý taliansky premiér Romano Romano dostal vyznamenanie od prezidentky Zuzany Čaputovej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy