Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž spadol do starej pivnice, hlbokej dva metre. Zostal ležať bez pohnutia
Zdielať na

Muž spadol do starej pivnice, hlbokej dva metre. Zostal ležať bez pohnutia

RIMAVSKÁ SOBOTA / Do starej pivnice vedľa chodníka spadol 59-ročný muž. Po páde zostal ležať bez pohnutia. Našťastie si to všimli ľudia, ktorí privolali pomoc. Muž krvácal a takmer nereagoval, ani keď na miesto prišli záchranári.

Muž českej národnosti pricestoval do Jesenského vlakom. Pravdepodobne chcel využiť prestávku pred ďalšou jazdou a zašiel do neďalekých potravín. Na chodníku zrejme zakopol o vysoký obrubník a stratil rovnováhu. Spadol rovno na poklop nad starou pivnicou. Ten sa pod ním preboril.

"Na tiesňovú linku 155 nám volala okoloidúca. Podľa jej slov muž spadol do šachty hlbokej približne 2 metre," hovorí hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Alena Krčová.

Tam ležal bez pohnutia, akoby stratil vedomie. Do starej pivnice neviedli žiadne schody, nebol tam ani rebrík. Zraneného muža nakoniec vyslobodili rimavskosobtskí hasiči. Ešte dole ho položili na board, zafixovali a odovzdali záchranárom.

"Vyslaní záchranári ho našli v bezvedomí. Ošetrili a transportovali do nemocnice s úrazom hlavy," priblížila Krčová.

"Nebol dobre upevnený ten kryt. Ale minule som videl cez okno, ako na tom skáču deti. Oni to robia," hovorí obyvateľ Jesenského.

Polícia sa prípadom nezaoberá, keďže muž spôsobil zranenia sám sebe. Podľa našich zistení cestoval z Hnúšte, kde si bol v útulku vyzdvihnúť mačku. Do jamy spadol aj s prepravkou. Keďže on skončil v nemocnici, zvieraťa sa zatiaľ ujala miestna žena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy