Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fico: Matovič a Heger môžu za každého mŕtveho na COVID, prezidentku riadia zahraničné kruhy
Zdielať na

Fico: Matovič a Heger môžu za každého mŕtveho na COVID, prezidentku riadia zahraničné kruhy

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Róbert Fico počas snemu strany SMER-SD znova zaútočil na prezidentku, pričom podľa jeho slov koná na základe pokynov zo zahraničných kruhov. Dvojicu zo strany OĽANO obvinil za takmer 14 000 úmrtí na koronavírus a zároveň naznačil, že spolupráca s bývalým kolegom, Petrom Pellegrinim, je viac než reálna. Smer-SD bude na decembrovej schôdzi parlamentu opäť iniciovať zmenu ústavy, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie.

Predseda strany SMER-SD počas svojho viac ako polhodinového prejavu útočil na viacerých frontoch

Znova sa vrátil k referendu a neodpustil si ani poznámky k Zuzane Čaputovej. "Prezidentku si rovnako ako jej predchodcu Andreja Kisku vybrali zahraničné kruhy, a to za cieľom udržania Matoviča vo vláde za každú cenu. Zmarila predčasné voľby, lebo jej to povedali jej tútori. Dostala od nich pokyn a vymyslela si právne kľučky. Je smutné, že sa stala súčasťou vládnej koalície a podpisuje protiústavné zákony, ako napríklad v piatok o segregácii," povedal bývalý trojnásobný predseda vlády. Avizoval, že na decembrovej schôdzi bude referendum znova iniciovať a v prípade neúspechu plánuje organizovať protestné akcie.

Fico použil aj citát Alexandra Dubčeka

"Verím v dobro človeka." Počas poobedňajších hodín plánuje priniesť k jeho pamätníku vence, a to napriek tomu, že sa voči nemu syn zosnulého politika ohradil a nepraje si, aby bol jeho otec spájaný s predsedom Smeru-SD.

Ten opäť zaútočil aj na vládnu koalíciu a uviedol, že Matovič a Heger sú zodpovední za každého jedného pacienta mŕtveho na koronavírus. Nazval ich "arogantnými bastardmi" a "trojlístok Matovič-Mikulec-Lipšic" obvinil z politického sprisahania voči právnemu štátu. O Smere-SD povedal, že je sociálnodemokratická, protifašistická a proeurópsky orientovaná strana. 

Bývalý kolega Fica, Peter Pellegrini, by podľa predsedu Smeru bol ideálnym budúcim koaličným partnerom

Podľa najnovších prieskumov je ich spolupráca viac než reálna. Ich strany vyčnievajú nad konkurenciou a spolu by atakovali hranicu 35 percent. To, že ďalších priaznivcov hľadá aj u voličov podobne zmýšľajúcich strán, potvrdil aj vo svojej pozvánke na demonštrácie. Prekvapil však oslovením fanúšikov radikálnejšie orientovaného pravičiara, ktorý sa nedávno preslávil v súvislosti s dcérou prezidentky Zuzany Čaputovej. "Na protestoch vítame všetkých priaznivcov Hlasu, SNS, Socialistov aj priaznivcov pána Tarabu," uzavrel Róbert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy