Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ondrej Dostál podal trestné oznámenie namiesto Roberta Fica, ktorému ukradli 50 tisíc eur
Zdielať na

Ondrej Dostál podal trestné oznámenie namiesto Roberta Fica, ktorému ukradli 50 tisíc eur

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V nedávno zverejnených nahrávkach si mohli ľudia vypočuť rozhovory medzi Robertom Ficom, Robertom Kaliňákom, synom Tibora Gašpara, ale aj Miroslavom Bödörom. Okrem rozoberania živých prípadov Robert Fico hovoril o svojej dovolenke v Grécku. Podľa jeho slov ho mali v tom čase okradnúť v jeho kancelárii na Súmračnej.

V pondelok, 27. októbra, zverejnil portál aktuality.sk obrazovo-zvukové záznamy kamier, ktoré boli umiestnené na chate mimo Bratislavy. Na tejto chate sa stretával Robert Fico s niekoľkými známymi ľuďmi, ktorých blízki sú obvinení v korupčných kauzách. 

Okrem riešenia týchto káuz kamery zachytili aj konverzáciu Roberta Fica so synom Tibora Gašpara, v ktorej hovorí o letnej dovolenke v Grécku. Podľa prepisu, ktorý priniesol denník N mali Roberta Fica vykradnúť. Konkrétne v jeho kancelárii na Súmračnej ulici. "A ešte mi vykradli kanceláriu na Smere,“ zachytáva policajný prepis. "My máme kameru pred mojimi dverami vypnutú kvôli tomu, kto chodí do mojej kancelárie, teda do toho sektora, máme kameru dole. Peniaze ukradli… Počas 14 minút to bolo asi… Kladiem si otázku, že či to nebola tá krádež krycia, že či nehľadali niečo iné, nemal som tam nič také," opísal detaily krádeže Robert Fico. Aj napriek tomu sa rozhodol nepodať trestné oznámenie, lebo vraj komu by vysvetľoval, že mal v kancelárii 50 tisíc eur.

Ondrej Dostál preukázal Robertovi Ficovi službu a podal trestné oznámenie za neho

Bývalý člen strany MOST HÍD Ondrej Dostál oznámil na sociálnej sieti, že bol podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý vykradol kanceláriu Roberta Fica. Podľa neho nemôžeme robiť rozdiely. "Nech si už o Robertovi Ficovi myslíme čokoľvek, ani on by nemal byť beztrestne okradnutý." A ako sám napísal v statuse, keď už tam bol, podal aj trestné oznámenie za neohlásenie trestného činu. "Pridal som ešte jedno trestné oznámenie. Nech sa preverí aj to, či v súvislosti s tou krádežou nebol spáchaný aj trestný čin neoznámenia trestného činu,doplnil v závere statusu Ondrej Dostál. 

Lucia Ďuriš Nicholsonová odkazuje "na zdravíčko"

Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti informovala, že sa obráti na Generálnu prokuratúru SR s trestným oznámením v tej istej veci ako Ondrej Dostál. "Zajtra sa obrátim s trestným oznámením na Generálnu prokuratúru, lebo som sa z dôveryhodného zdroja dozvedela o tom, že okradli Roberta Fica. Namám rada, keď blížia slabým a zraniteľným a bezúhonným. Fica okradli o 50 000 eur a nejaké tie zlaté mince. Nechcel zaťažovať policajtov, lebo tí majú plné ruky práce s vyšetrovaním tej zberby, ktorá sa okolo Fica celé roky krútila. Chudák jeden," konštatovala na začiatku príspevku. Toto zhodnotenie priniesla spolu s oznámením, že s jej poradcom chystajú trestné oznámenie za Roberta Fica. "Neviem sa s tým zmieriť, a preto s mojím poradcom, bývalým vyšetrovateľom NAKA, ktorý riešil Kaliňákov DPH tunel, už pripravujeme trestné oznámenie. Pevne verím, že Robert Fico nájde spravodlivosť, a že sa mu to všetko vráti. Aj s úrokmi," uzavrela Lucia Ď. Nicholsonová.

Najčítanejšie správy