Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mimoriadnu schôdzu o nedôvere vlády neotvorili. Za hlasovali aj niektorí koaliční poslanci
Zdielať na

Mimoriadnu schôdzu o nedôvere vlády neotvorili. Za hlasovali aj niektorí koaliční poslanci

Archívna reportáž: Vláda k ekonomike a uvoľňovaniu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadna schôdza o vyslovení nedôvery súčasnej vláde pod vedením premiéra Eduarda Hegera sa neotvorila. Okrem opozičných poslancov boli za aj niektorí koaliční poslanci. Väčšina koaličných poslancov nebola proti, hlasovania sa zdržali.

Mimoriadnu schôdzu podporil aj poslanec zo strany Za ľudí Vladimír Ledecký. Okrem neho sa väčšina prítomných koaličných poslancov hlasovania zdržala. Za program rokovania hlasovalo len 48 poslancov, a tak schôdzu rovno ukončili. Predsedu strany HLAS-SD Peter Pellegrini výsledok neprekvapil. "Rešpektujem, že sa schôdza neotvorila. Je to klasická opozično-koaličná situácia," vyjadril sa Pellegrini po mimoriadnom neotvorí parlamentu. 

Súčasne pri vyhlásení Pellegrini vyzval premiéra Eduarda Hegera, aby zverejnil všetky finančné údaje o nákupoch testov, zdravotníckeho materiálu. Podľa slov predsedu strany je za minulý rok každý občan dlžný 1 800 eur. Nie je uvedené do akej miery túto sumu ovplyvnila pandémia. "Dodnes nevieme koľko stálo testovanie prvého a druhého kola. Na otázky nám nie je odpovedané. Koľko stálo nakupovanie potrebného zdravotného materiálu. Mysleli sme, že dnes to zodpovedané bude," uviedol Peter Pellegrini. Ďalšie možné kroky vidí Pellegrini v odvolávaní ministrov. Začal by odvolaním ministra financií. "Igor Matovič nemôže byť v žiadnej krajine ministrom financií. Ďalšie kroky vidíme v postupnom odvolávaní ministrov vlády Eduarda Hegera," doplnil Pellegrini. 

Predseda strany SMER- SR sa pýta kto bude niesť zodpovednosť za úmrtia

Poslanec Robert Fico sa po neotvorení mimoriadnej schôdze vyjadril, že okrem nevyslovenia dôvery sa chce pýtať na zodpovednosť za obete. "Kto sa bude zodpovedať za viac ako 11 tisíc obetí? Sami sa priznajú, že sa báli a vedeli o tom, že budú mŕtvi. Nehovoriac o obetiach, ktoré nie sú ošetrované kvôli obmedzeniam v zdravotníctve," vyjadril sa Robert Fico. "Toto neotvorenie schôdze nebolo strategické. To bol strach," povedal Robert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy