Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny by mal byť opäť Milan Krajniak
Zdielať na

Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny by mal byť opäť Milan Krajniak

Archívna reportáž: Zasadnutie Hegerovej vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po koaličnej kríze došlo k výmene niektorých šéfov na ministerstvách. Medzi ministrami, ktorí podali demisiu počas koaličnej krízy bol aj Milan Krajniak. Po upokojení a zmene premiéra sa väčšina vrátila na svoje posty ministrov. Okrem Milana Krajniaka. Otázka nového ministra je už zodpovedaná.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny bolo pridelené koaličnej strany Borisa Kollára. Na ministerskú stoličku zasadol Milan Krajniak. Po koaličnej kríze a výmene premiéra by sa mal znovu ujať tohto ministerstva práve Milan Krajniak. 

Niekoľko dní nebolo jasné, kto bude šéfom rezortu práce. Boris Kollár hovoril aj výmene ministerstiev. "Pokiaľ by partner OĽaNO bol ochotný urobiť nejakú zámenu, sme, samozrejme, tomu prístupní,“ vyhlásil Kollár v nedeľu,4. apríla pri slávnostnom akte pri príležitosti 76. oslobodenia Bratislavy na Slavíne.

Dnes, 7. apríla, je už všetko vyriešené. Na post ministerstva sa vráti Milan Krajniak. Podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára nie je čas nájsť nového, ktorému by sa dalo 100 dní na zoznámenie sa so štruktúrou ministerstva. "Je to rezort, cez ktorý ide najväčší tok peňazí na pomoc ľuďom. Na poste ministra musí byť niekto, kto nepotrebuje 100 dní na zoznámenie sa," konštatoval Kollár. "Oboznámili sme aj prezidentku, aj premiéra Hegera, ktorí súhlasili," doplnil informáciu Boris Kollár. 

Do funkcie by mohol ísť už v piatok

"Po dohode s prezidentkou navrhla, že by ho vymenovala už tento piatok, 9. apríla," uviedol Kollár. Rezort práce bol jediný bez ministra po tom, potom ako bývalý minister Milan Krajniak (Sme rodina) podal demisiu a aj po rekonštrukcii vlády ostal tento post neobsadený. Dočasne ho zatiaľ vedie minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy