Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koalícia sa síce podpichuje, ale funguje
Zdielať na

Koalícia sa síce podpichuje, ale funguje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Richard Sulík má dlhodobo napätý vzťah s Igorom Matovičom. Premiér ho najnovšie kritizuje za to, že bol od Vianoc až do štvrtka na dovolenke v Dubaji a nezapojil sa do online rokovaní vlády. Sulík sa bráni, že tam nemal kvalitný signál. Za podstatné však považuje to, že vládne opatrenia prešli a že jeho rezort zabezpečil milióny antigénových testov.

Premiér Matovič ešte 17. decembra vo vysielaní rádia Expres vyzval ministra, aby do Vianoc podal demisiu. Vo štvrtok zase napísal, že bola prečudesná súťaž na testy, pričom prvé prišli až po predlhých siedmych týždňoch, a že Sulík si oddychuje v Dubaji. "Katastrofa v nemocniciach. Tisícky mŕtvych, ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade," poznamenal premiér Matovič. 

Sulík zareagoval, že počas sviatkov ho plnohodnotne zastúpil tím jeho spolupracovníkov pod vedením štátneho tajomníka Jána Oravca. "Robili by to rovnako, či by som bol doma alebo na Severnom póle. O tom je tímová práca. Týmto im ďakujem a úprimne ma mrzí, že je ich práca znevažovaná," reagoval minister hospodárstva Sulík. 

Richarda Sulíka nepriamo podpichol aj minister práce Krajniak. Ten zverejnil tabuľku o účasti členov vlády na rokovaniach od Vianoc. Pri Sulíkovi je uvedená nula. Šéf hnutia Sme rodina Kollár je už nekonečného ping-pongu svojich koaličných partnerov znechutený. "Teraz sa budeme baviť, kto je väčší idiot, kto nie je väčší idiot, ale ja som nešiel do politiky pre toto, aby sme riešili hádky dvoch koaličných partnerov, ale aby sme ľuďom splnili to, čo sme im sľúbili," vyhlásil Boris Kollár. 

Aj štvrtá koaličná strana Za ľudí dlhodobo hovorí zhruba toho - nehádajme sa na verejnosti, neobťažujme tým ľudí, prípadné názorové rozdiely riešme za zatvorenými dverami. "Správanie a vyjadrovanie sa oboch lídrov do médií spôsobuje napätie v spoločnosti a žiadnym spôsobom neprispieva k riešeniu pandémie," vyjadrila sa podpredsedníčka vlády pre investície Veronika Remišová. 

Minister Sulík mal po návrate z Emirátov negatívny test, teraz je v karanténe,a po nej pôjde na ďalší test. Podľa Richarda Sulíka sú dôležité pravidlá, ktoré ak budú dodržiavané, koalícia môže fungovať. Pre akúkoľvek koalíciu je v konečnom dôsledku podstatné to, aby je v parlamente prechádzali zákony. A súčasná vláda si stále drží pohodlnú ústavnú väčšinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy