Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilinka potvrdil, že Milanovi Lučanskému nikto neublížil a nepokúsil sa o samovraždu
Zdielať na

Žilinka potvrdil, že Milanovi Lučanskému nikto neublížil a nepokúsil sa o samovraždu

Archívna reportáž: Milan Lučanský sa o samovraždu nepokúsil

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zranenie bývalého policajného prezidenta Milana L. nebolo spôsobené inou osobou, vylúčený bol aj pokus o samovraždu. Na dnešnom brífingu to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Podľa generálneho prokurátora prišli k tomuto záveru po podrobnom prešetrení a preverení na strane okresnej aj krajskej prokuratúry v Prešove. V rámci tohto procesu sa kontrolovali aj kamerové záznamy priamo z väzenského ústavu v Prešove a taktiež rozhovor obvineného. 

"Od prvého momentu zistenia zranenia až po pohovor vypovedal vždy rovnako,” informoval Maroš Žilinka o Milanovi Lučanskom. Potvrdil, že sa zranil pri páde. "Mechanizmus vzniku zranení korešponduje s tvrdením obvineného,” povedal. Generálny prokurátor konštatoval, že pri výkone väzby Milana Lučanského sa neporušili žiadne predpisy. Milan Lučanský je podľa Žilinku na cele umiestnený samostatne a s inými obvinenými a odsúdenými do kontaktu neprichádza.

Generálny prokurátor zároveň vyzval, aby bola rešpektovaná prezumpcia neviny Milana Lučanského. "Ide o osobu, ktorá pre túto spoločnosť urobila aj veľa dobrého,” uviedol s tým, že medializácia dohadov o jeho zdravotnom stave bola zásahom do dôstojnosti obvineného.

Obvinený bývalý prezident Policajného zboru Milan L. sa zranil v prvej polovici decembra v Ústave na výkon väzby v Prešove. Následne podstúpil operáciu v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Cudzie zavinenie v tomto prípade vylúčil Zbor väzenskej a justičnej stráže, aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Milana Lučanského zadržali v rámci akcie Judáš, pričom ho obvinili z korupčnej trestnej činnosti. Špecializovaný trestný súd v nedeľu, 6. decembra, rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy