Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Koronavírus má aj vicepremiér Holý. Zatajil, či sa po prílete z Veľkej Británie podrobil testovaniu
Zdielať na

Koronavírus má aj vicepremiér Holý. Zatajil, či sa po prílete z Veľkej Británie podrobil testovaniu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Infikovaný vírusom je aj vicepremiér z hnutia Sme rodina Štefan Holý. Ten sa pritom vrátil zo súkromnej cesty z Veľkej Británie a vyhýba sa priamej odpovedi, či dodržal karanténne pravidlá, ktoré platia pre bežných smrteľníkov.

Na jeho cestu upozornil Denník N. Medzi infikovanými je aj podpredseda vlády pre legislatívu z hnutia Borisa Kollára, ktorý bol navštíviť rodinu vo Veľkej Británii. Napriek tomu, že všetkým Slovákom odporúčal niečo úplne iné.
"Dôrazne odporúčame, kto nemusí, necestujte, je oveľa bezpečnejšie pre vás a vaše rodiny, keď ten kontakt bude prebiehať rôznymi elektronickými spôsobmi na diaľku," odporúčal ešte minulý týždeň. 



"Z Veľkej Británie som sa vrátil naposledy pred ôsmimi dňami, pričom som dodržiaval maximum z možných pravidiel a opatrení." Reagoval Holý na priamu otázku, či sa podrobil testovaniu po prílete na Slovensko. Pritom izolácia a následný test mali byť pre neho povinnosťou.

"Pokiaľ nemajú výnimku, tak platia pravidlá ako pre ostatných ľudí. Osoby, ktoré idú z Veľkej Británie, idú do domácej izolácie a najskôr na piaty deň takejto osobe bude vykonaný RT-PCR test," vysvetlil hlavný hygienik Ján Mikas. 

Holý po svojej písomnej odpovedi telefón nezdvíhal a na doplňujúce otázky zareagoval len cez správu s tým, že dodržal vyhlášku hygienikov. "Môžem vás ubezpečiť, že vždy postupujem v súlade s platnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR," vyjadril sa Holý bez toho, aby upresnil svoj postup pri návrate z Veľkej Británie. Ďalej sa už vicepremiér odmlčal.

Holý pritom nie je prvým straníkom Sme rodina, ktorý si nariadenia vysvetľuje svojsky. Šéf hnutia Boris Kollár sa dodnes lieči zo zranení po havárii jeho služobného auta, v ktorom sa viezol so svojou známou, a to v čase zákazu vychádzania. Následne spôsobil rozruch dámskymi návštevami, ako aj stretnutím s koaličnými partnermi priamo v nemocnici.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy