Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragický výbuch v areáli betonárky: Kamionistovi sa stalo osudným dopĺňanie cementu do sila
Zdielať na

Tragický výbuch v areáli betonárky: Kamionistovi sa stalo osudným dopĺňanie cementu do sila

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Tragický úraz v areáli betonárky v Spišskej Novej Vsi. Kamionista tam priniesol zásoby cementu. Pri ich prečerpávaní došlo k výbuchu a muž sa následne z cisterny zrútil.

Vodičovi cisterny sa stalo osudným dopĺňanie cementu do sila. Pracovníci betonárky počuli iba silný výbuch. Keď sem dorazili, našli už iba bezvládne telo muža. 

61-ročný vodič mal byť podľa videozáznamu na vrchu cisterny pri poklope. Výbuch poklop vystrelil do vzduchu. Ten chlapa trafil a zhodil na zem. Do areálu betonárky vyrazili hasiči aj záchranári  "Žiaľ, muž utrpel poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Lekár musel konštatovať smrť," informovala o nešťastí hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.  

Hasiči zasahovať nemuseli, keďže výbuch nespôsobil iné komplikácie. Od pracovníkov betonárky sme sa dozvedeli, že pri plnení sila je v cisterne vysoký tlak, ten musí dostať množstvo ton cementu do vysokého objektu. Prečo bol muž na cisterne, nevedno. Možné je, že sa niečo pokazilo. Pred výbuchom totiž na videozázname vidieť, ako po poklope búcha s kladivom.

Na prípade pracujú policajti aj inšpektori práce. "Dnes v dopoludňajších hodinách došlo v jednej z firiem v Spišskej Novej Vsi k smrteľnému pracovnému úrazu 61-ročného muža z rožňavského okresu. Poverený príslušník obvodného oddelenia policajného zboru v Spišskej Novej Vsi začal v danej veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedol Jaroslav Ličák z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v KE. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy