Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Spor podpredsedov NR SR: Pellegrini tvrdí, že Grendel mlčal o pozitívnom teste na Covid. Ten tvrdí opak
Zdielať na

Spor podpredsedov NR SR: Pellegrini tvrdí, že Grendel mlčal o pozitívnom teste na Covid. Ten tvrdí opak

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Verejný konflikt už nemajú len šéfovia koaličných strán. Cez novinárov a sociálne siete sa z nezodpovednosti respektíve z klamstva vzájomne obviňujú aj dvaja podpredsedovia Národnej rady - Peter Pellegrini a Gábor Grendel. Expremiér Pellegrini obvinil kolegu, ktorý prekonal ochorenie Covid-19, z toho, že ohrozoval celé osadenstvo parlamentu, lebo v ňom bol, keď mohol byť infekčný. Grendel vraví, že Peter Pellegrini klame, a že o pozitívnom teste ho sám na druhý deň informoval.

"Ako je možné, že tento vysoký ústavný činiteľ, ktorý má byť zase príkladom toho, ako sa má nakazená osoba správať, to v tichosti niekde drží a prezradí to dokonca iba nejakému médiu, ktoré to potom nakoniec pustí von. A tak sme sa to dozvedeli, a ja som sa to dozvedel asi 48 hodín potom, aj to na nátlak, že mu niekto povedal, aspoň tomu Pellemu to povedz, keď už je jeden z podpredsedov," vyjadril sa Peter Pellegrini. 


"Keď sme spolu volali, bol úplne pokojný. Poďakoval sa za informáciu a povedal mi, že cez víkend sa chystá navštíviť svojich rodičov a nerád by ich ohrozil. Zároveň ma uistil, že rešpektujúc zákonom chránené lekárske tajomstvo, zachová o našom rozhovore diskrétnosť.
Slovo chlapa, p. Pellegrini," reagoval Gábor Grendel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy