Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Marketingový odborník: Matovič zabúda, že je premiérom
Zdielať na

Marketingový odborník: Matovič zabúda, že je premiérom

Zdroj: Facebook Igor Matovič

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Hoci sú parlamentné prázdniny, naši politici sa nám stále pripomínajú napríklad aj fotkami na sociálnych sieťach. A tak aj o ich súkromí vieme dosť veľa. Podľa odborníkov ale nie každý z nich dokáže ustriehnuť tú správnu mieru a ani v lete by pri písaní statusov nemali zabúdať, v akej sú funkcii. Niekto s publikom na sociálnych sieťach zdieľa naďalej najmä prácu, iní aj svoj obed, účes alebo tehotenstvo.

Vďaka prázdninovému režimu vlády aj parlamentu namiesto denných tlačových konferencií vidíme politikov takmer výlučne na sociálnej sieti. "To, ako sociálne siete menia svet, tak menia aj naše nároky na politikov. Žiadame od politikov, aby boli takí osobnejší, ľudskejší a sociálne siete to umožňujú, oni sa podľa toho aj správajú," poznamenal marketingový konzultant Pavol Minár. 

​Podľa odborníkov si nie každý z politikov dokáže ustriehnuť ten správny pomer súkromných a pracovných statusov, na pracovné statusy by nemali zabúdať ani v lete. "Možno minimálne preto, aby ľudia mali pocit aspoň, že sú stále prítomní duchom a stále sú v službe ľudu," vysvetlila sociologička Silvia Porubänová. 

Hoci tým najviac aktívnym bol spravidla premiér, ktorý dával aj niekoľko statusov denne, v posledných dňoch je na sociálnej sieti menej aktívny. Podľa tlačového odboru to ale nie je tým, že by dovolenkoval. "Pán premiér si momentálne dovolenku nečerpá, má denný pracovný program. Svoj profil na facebooku si predseda vlády spravuje sám," píše sa v odpovedi tlačového odboru. 

Prezidentka uverejňuje najmä svoje pracovné aktivity. O to viac prekvapili dovolenkové fotky prezidentky na trojkolke alebo záber, na ktorom kráča s priateľom, mali niekoľkonásobne viac lajkov než tie pracovné. "Pani prezidentka sama prichádza s námetmi, o čo sa chce v rámci svojho súkromia s verejnosťou na svojich sociálnych sieťach podeliť. Texty k súkromným príspevkom si píše sama a fotografie sú pridávané na základe jej výberu," píše sa v odpovedi tlačového odboru. 

"Dobrým príkladom je pani prezidentka, ktorá pekne vyvažuje také tie štátne a oficiálne témy s témami súkromnými, ale na druhej strane premiér Matovič do istej miery chybne sa spolieha na to, že ľudia budú oceňovať jeho neformálnosť, jeho osobný prístup a niekedy zabúda, že mohol by sa venovať tomu, že je premiér," skonštatoval Pavol Minár. 

Kým Peter Pellegrini či Erik Tomáš namiesto dovolenkových fotiek zdieľajú fotky zo zbierania podpisov na registráciu strany Hlas, niekto zdieľa aj fotku u zubára no a europoslankyňa a mama Monika Beňová sa delí o informácie o svojom ďalšom tehotenstve po dlhých rokoch.

Lucia Nicholsonová sa napríklad podelila s tým, že si konečne splnila svoj veľký sen a odkedy má dredy, odpovedá vraj aj na otázky, či potrebuje vankúš. Richard Sulík sa podelil o recept na paprikáš či návštevu úľov na streche SPP, prevládajú ale pracovné statusy.

Marián Kotleba zdieľal fotku z dovolenky, Robert Fico má medzi politickými témami aj video z kúpania. Aj minister obrany zdieľal jednu fotku zo svojho voľna a minister školstva, o ktorého sa v krátkom čase očakáva informácia, ako bude vyzerať nástup do školy, informoval, že ostane dovolenkovať na Slovensku. Aj Martin Klus zdieľa okrem aktuálnych opatrení aj časť súkromia.

V strane za ľudí sa v sobotu volí predseda, Juraj Šeliga využil status na podporu Miroslava Kollára. Veronika Remišová okrem pracovných zdieľa aj súkromné fotky.

A získať lajky sa pokúša napríklad aj bývalý šéf národnej rady Andrej Danko, video, ktoré nazval - Trochu srandy z natáčania, mu ale vynieslo len 135 lajkov.

Prezidentka vrátila zákony. Aj ten o prokuratúre: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy