Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásadné vyhlásenia Andreja Kisku. Už nebude kandidovať za predsedu Za ľudí, čaká ho operácia
Zdielať na

Zásadné vyhlásenia Andreja Kisku. Už nebude kandidovať za predsedu Za ľudí, čaká ho operácia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska oznámil na sociálnej sieti, že už nebude kandidovať za predsedu strany a na najbližšom sneme si straníci zvolia nové vedenie. Dôvodom sú jeho zdravotné ťažkosti.

"Svoju budúcnosť poznám. V pondelok podstúpim operačný zákrok, pri ktorom mi odstránia časť platničky. Vyskúšal som pod dohľadom lekárov za posledné mesiace všetko, aby k tomu nemuselo prísť. Moje telo si vybralo daň za stovky tisíc kilometrov, ktoré som za posledné roky najazdil v aute po celom Slovensku. Za necelý rok je to ďalšia operácia, ktorú budem musieť podstúpiť a tretia za posledných päť rokov," oznámil Andrej Kiska. 

Uviedol, že jeho zdravie mu nedovoľuje zostať aktívny v politike. "V piatok som aj preto na predsedníctve strany Za ľudí oznámil, že na najbližšom sneme, ktorý bude 8. augusta už nebudem kandidovať za predsedu strany," uviedol Kiska. 

"Do veľkej politiky som priviedol mnohých schopných, pracovitých a čestných ľudí a spojil som ich s ľuďmi, ktorí majú skúsenosti. Preto sa o stranu nebojím," dodal s tým, že poďakoval za podporu a pomoc, ktorú dostal od ľudí a podľa jeho slov vždy bude stranu Za ľudí podporovať. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy