Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Noviny Špeciál: Vyspovedali sme vicepremiérku Remišovú. Bude kandidovať za predsedníčku strany Za ľudí?
Zdielať na

Noviny Špeciál: Vyspovedali sme vicepremiérku Remišovú. Bude kandidovať za predsedníčku strany Za ľudí?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Do relácie Noviny Špeciál - nová vláda sme si tentokrát pozvali vicepremiérku pre investície a informatizáciu Veroniku Remišovú. Jej úrad by sa už čoskoro mal stať ministerstvom. Moderátorka relácie Jana Krescanko-Dibáková vyspovedala vicepremiérku o živote, súkromí, no opýtali sme sa aj na to, čo bude so stranou Za ľudí, a aké sú jej plány.

Kto je Veronika Remišová

Veronika Remišová - vicepremiérka pre investície a informatizáciu. Má 43 rokov a bohaté skúsenosti za sebou. Vyštudovala VŠMÚ - dramaturgiu a réžiu detských relácií, neskôr absolvovala tiež Sorbonnu a bruselskú College d"Etudes Interdisciplinaires. Pracovala v Európskej komisii, kde sa venovala politikám vzdelávania.  Vo volebnom období 2016 – 2020 bola zvolená za poslankyňu Národnej rady SR za stranu OĽaNO. V roku 2019 vstúpila do vznikajúcej strany bývalého prezidenta Andreja Kisku ZA ĽUDÍ a na ustanovujúcom sneme bola zvolená za jej prvú podpredsedníčku.

Remišová o pôsobení v úrade

Remišová v úvode relácie Noviny špeciál povedala, že už sa v úrade celkom "usadila", no musí skonštatovať, že bol doteraz veľmi zle vedený. Na jej "pexeso"  "Za spravodlivé Slovensko bez korupcie", ktoré zverejnila na sociálnej sieti povedala, že si nemyslí napríklad, že pán Lučanský nie je správny človek, ktorý má byť na poste policajného šéfa. Rovnako do tohto pexesa zaradila aj Kajetána Kičuru.

Vicepremiérka na margo aktuálneho uvoľnenia opatrení povedala, že veľmi schvaľuje otvorenie škôl, kedže má doma tiež školákov. Rokovania NR SR v noci nepokladá vždy za potrebné, podľa jej slov sa dá prerokovať dôležité veci aj v normálnom čase cez deň.

Politické plány

Kauza spojená s ministrom Plavčanom. Práve tu riešila problémy s eurofondami, ku ktorým mala vždy blízko. Podľa jej slov sa mnoho naučila v Bruseli, kde pôsobila v Európskej komisii roky, a je odhodlaná proti korupcii bojovať aj naďalej. 

Bývalý minister hospodárstva Peter Žiga začiatkom mája skritizoval na kameru TV JOJ Veroniku Remišovú. Jej funkciu, budúce postavenie ministerky označil za teplé "papalašské miestečko." Jej úrad sa totiž zmení na ministerstvo. Remišová si ale jeho slová k srdcu veľmi neberie. Obhájila si fungovanie eurofondov. "Ja verím, že eurofondy budú bez korupcie a ľahšie dostupnejšie," vyjadrila sa. 

​Remišová v Noviny špeciál prezradila, že stranícka situácia bude vyriešená, snáď, do septembra. "Vo vnútri strany stále diskutujeme nie len o personálnych otázkach ale aj o prioritách strany, ktoré ťaháme ďalej," poznamenala. Vicepremiérka ale to, či bude kandidovať za predsedníčku Za ľudí, neprezradila. 

Súvisiace články