Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Peter Visolajský nebude štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva
Zdielať na

Peter Visolajský nebude štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Predseda Lekárov tak reagoval na medializované informácie. Svoju ponuku po uvážení odmietol. Informoval o tom na svojom facebookovom profile.

Člen permanentného krízového štábu sa rozhodol neprijať ponuku od ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. "Veľmi si vážim tento prejav dôvery, nie len preto, že ide o významný post v najzložitejšom rezorte, ale aj preto v akej ťažkej situácii ponuka prišla. A chcem sa takto verejne poďakovať všetkým, ktorí potom, čo to bolo medializované, mi posielali podporné sms či maily, a písali mi, aby som ponuku prijal." uviedol vo svojom statuse. Podľa jeho slov zanievali aj negatívne reakcie v súvislosti z jeho nomináciou. Visolajský dlhé roky bojoval proti doterajšiemu nemocničnému systému. "Ako lekár z nemocnice, ale aj príbuzný pacientov viem, v akom zlom stave naše zdravotníctvo je. A pretože chcem aby sa naše zdravotníctvo konečne začalo posúvať k lepšiemu, nad prijatím ponuky som vážne uvažoval."

Vo svojej funkcií v krízovom štábe sa však ocitol v opačnej situácií. "Zrazu som bol vo funkcii poradcu premiéra, v úzkom tíme apolitických odborníkov, ktorí ma neustále prekvapujú svojimi schopnosťami a ochotou pomôcť. Nejde im o vlastný prospech, ale svoje schopnosti chcú využiť pre Slovensko, pre nás, aby sme túto krízu zvládli. Je iróniou môjho osudu, že po tých rokoch, čo som poukazoval na to, že finančné skupiny a politici neustále devastujú naše zdravotníctvo a nemocnice, som sa dnes dostal do služby, v ktorej s takýmto zdevastovaným zdravotníctvom máme poraziť celosvetovú pandémiu."

Nakoniec ponuku od Krajčího odmietol. "Takže, hoci si ponuku na post štátneho tajomníka veľmi vážim, v piatok som pánovi ministrovi musel oznámiť, že v tejto ťažkej situácii budem užitočnejší, ak budem naďalej zastupovať svojich nemocničných lekárov a ako lekár, záujmy svojich pacientov v permanentnom krízovom štábe premiéra. V situácii v akej dnes sme, nie sú dôležité posty. Dôležité je, aby sme sa všetci teraz postavili za jedinú vec – boj s pandémiou." dodal.

Vláda rozhodla o masívnej ekonomickej pomoci pre obyvateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy