Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čaká exprezidenta definitívny odchod z politiky? Andrej Kiska nenastúpi do parlamentu
Zdielať na

Čaká exprezidenta definitívny odchod z politiky? Andrej Kiska nenastúpi do parlamentu

Ustanovujúca schôdza parlamentu bude v piatok 20. marca, nová vláda nastúpi v sobotu:

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Exprezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska poslancom Národnej rady SR nebude. Medializované informácie už potvrdila aj podpredsedníčka strany Veronika Remišová. Podľa hovorcu NR SR Tomáša Kostelníka ale od Kisku doposiaľ neevidujú list, že sa vzdáva mandátu.

Ako prvý priniesol túto informáciu spravodajský portál TV Markíza. ​"Misia sa podarila. Bolo a stále je pre mňa cťou byť súčasťou tohto zápasu a ozdravného procesu. Avšak, vzhľadom na môj zdravotný stav, sa vzdávam mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Roky politického zápasu o lepšie a spravodlivejšie Slovensko sa podpísali aj na mojom zdraví, preto potrebujem nejaký čas na regeneráciu. Som presvedčený, že v týchto dňoch naša krajina potrebuje v politike ľudí, ktorí sú zdravotne stopercentne pripravení, aby nám pomohli zvládnuť krízu, ktorú priniesol koronavírus," vysvetlil Andrej Kiska s tým, že na poste predsedu strany Za ľudí naďalej ostáva. 

Už nejaký čas sa totiž polemizuje, že na predsedníckom poste strany Za ľudí by exprezidenta mala vystriedať práve prvá podpredsedníčka strany Veronika Remišová. Tá už stranu dlhodobo zastupuje aj na rokovaniach o zostavení novej vlády. Remišová priznala, že o tom prebieha aj diskusia a všetko v riadnom čase povedia. 

V prípade, že by Andrej Kiska žiadosť do Národnej rady SR doručil, na jeho miesto by nastúpil Tomáš Lehotský. Strana Za ľudí získala v parlamentných voľbách takmer 5,8 percenta hlasov. Najviac ľudí krúžkovalo práve Kisku.

Videli ste už poslednú epizódu relácie Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy