Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanci prestávajú chodiť na výbory. Plat ale stále poberajú až do 29. februára
Zdielať na

Poslanci prestávajú chodiť na výbory. Plat ale stále poberajú až do 29. februára

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Odkúpenie národného futbalového štadiónu za takmer 100 miliónov eur malo byť aj témou mimoriadneho školského výboru v parlamente. Rovnako ako v utorok mandátovo imunitný výbor, ktorý mal riešiť výroky Andreja Danka, i dnes ten školský výbor, ale nebol uznášania schopní. Opozícia ho chce preto zvolať zas.

Napriek tomu, že im beží plat, na rokovanie výborov sa už zrejme poslancom veľmi chodiť nechce. Na školský výbor prišlo len 5 z 13 poslancov, a to vrátanie predsedu. "Ja to považujem za škandál, keďže poslanci berú plat do 29. februára, je ich morálnou povinnosťou voči občanom na rokovanie výboru prísť," povedala poslankyňa Za ľudí Veronika Remišová. 

Rovnako to ale vyzeralo aj na mandátovom výbore v utorok, ktorý mal riešiť výroky Andreja Danka na adresu prezidentky. Tam dokonca z 15 členov výboru, prišli len štyria. "Ešte stále sme poslancami NR SR takže bolo ich povinnosťou prísť na tento výbor," vyjadril sa vtedy Viera Dubačová, poslankyňa NR SR (PS/SPOLU). 

"Piati poslanci sa písomne ospravedlnili a ďalší piati sa ospravedlnili dodatočne cez telefón," uviedol Juraj Blanár za Smer-SD. Realita je ale taká, že ak sa poslanec ospravedlní, v zásade sa nič nedeje. A nemusím uviesť ani dôvod, pre ktorý na rokovanie výboru nepríde. 

Ministerka Lubyová tak zatiaľ kritizovanú zmluvu odkúpenia futbalového štadióna nepodpísala, no a opozícia ju vyzvala nech tak ani nerobí, a nechá to už na budúcu vládu.

Reportáž o výbore, ktorý sa mal zaoberať Dankovými výrokmi na adresu prezidentky, si môžete pozrieť TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy